Kritiky.cz > Domácí rady > Domácí šalvějové bonbóny

Domácí šalvějové bonbóny

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

V tom­to obdo­bí šal­věj krás­ně obrůs­tá a má nové výhon­ky a lis­ty, jež lze zužit­ko­vat při výro­bě domá­cích šal­vě­jo­vých bonbó­nů a ulo­žit si je na obdo­bí, kdy nás bude trá­pit kašel nebo pobo­lí­vat v krku.

Co všech­no bude­me potře­bo­vat?

120 g medu

100 g krys­ta­lo­vé­ho cuk­ru (ane­bo kdo chce může nahra­dit třti­no­vým)

2 lží­ce nadr­ce­né šal­vě­je (kdo nemá čer­stvou, může pou­žít suše­nou)

šťá­va z polo­vi­ny citró­nu

A jak bude­me postu­po­vat?

Med, cukr a šal­věj spo­lu s citró­no­vou šťá­vou krát­ce pova­ří­me. Vaříme do doby, dokud hmo­ta nebu­de tako­vá, že když z ní vyn­dá­me kap­ku mimo hrn­ce, tak kap­ka ztvrd­ne.

V tom­to oka­mži­ku víme, že hmo­ta je při­pra­ve­ná na to, abychom ji vyli­li na navlh­če­nou nebo namaš­tě­nou des­ku a mokrým nebo namaš­tě­ným nožem ihned nakrá­je­li na kos­tič­ky.

Necháme ztuh­nout, a poté uklá­dá­me do skle­ni­ce s pev­ným uzá­vě­rem, aby bon­bo­ny nezvlh­ly.

Fotka od Couleur z Pixabay


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,73932 s | počet dotazů: 251 | paměť: 62248 KB. | 27.11.2024 - 20:24:52