Kritiky.cz > Domácí rady > Polévka z dýně Hokkaido

Polévka z dýně Hokkaido

20423882 10209189526927362 140511805790916242 o
20423882 10209189526927362 140511805790916242 o
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Polévka z dýně Hokkaido

Suroviny:

1 cibu­le

2 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je

500 g dýně Hokkaidó

750 ml vody

sme­ta­na ke šle­há­ní (může být i zaky­sa­ná)

mle­tý pepř

sůl

tro­cha výva­ru

Postup:

Na oli­vo­vém ole­ji lehce osma­ží­me nakrá­je­nou cibu­li.  Přisypeme nahru­bo nakrá­je­nou dýni Hokkaido (klid­ně i se slup­kou).

Chvíli ores­tu­je­me a míchá­me. Poté pod­li­je­me hor­kou vodou, oso­lí­me pod­le chu­ti, při­dá­me tro­chu výva­ru.  Směs dusí­me doměk­ka při­bliž­ně 10 až 15 minut.

Sundáme z ohně a roz­mi­xu­je­me.  Vzniklou pas­tu pro­pa­sí­ru­je­me přes síto.  Pro zjem­ně­ní při­dá­me sme­ta­nu ke šle­há­ní nebo zaky­sa­nou sme­ta­nu.  Dochutíme solí a pepřem.

Polévku podá­vá­me s osma­že­nou houskou na más­le nebo s kru­to­ny.


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,96122 s | počet dotazů: 267 | paměť: 63743 KB. | 21.04.2025 - 21:53:38