Rychlé jídlo, které budete mít hotové za deset minut. Celé dopoledne jste pryč a pak zjistíte, že nemáte co poobědvat. Vyřeší to rohlík se salámem? Ne! Naučte se vařit rychle a efektivně - hlavně chutně a výživně.
Ingredience
- 250 g kuskusu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 plechovka červených fazolí (nebo 180 g vařených předem)
- 1 červená paprika
- 1 plechovka oloupaných rajčat (nebo pečených domácích)
- kurkuma, sůl, pepř, italské bylinky (oregáno, tymián, bazalka)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička třtinového cukru
Kuskus nasypeme do hrnce a zalijeme ho horkou vodou v poměru 1 díl kuskusu a 2 díly vody. Přiklopíme pukličkou a necháme 10 minut odpočívat. Pak můžeme zakápnout olivovým olejem a načechrat vidličkou.
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájenou papriku a červené fazole. Chvilinku necháme na pánvi prohřát a zalijeme rajčaty. Necháme je pustit šťávu a přidáme koření, bylinky, cukr a utřený česnek.
Do omáčky vmícháme hotový kuskus, promícháme a můžeme podávat s lístky babyšpenátu a další listové zeleniny.
Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
Nejnovější komentáře