Je dobré naučit se péct s pomocí mandlové mouky - dotáte tak tělu spoustu cenných látek a ještě si pochutnáte, těsto bude mít skvělou oříškovou chuť.
Tento koláč je z části z mandlové mouky - nemusíte jí někde horko těžko shánět, dáte pouze hrneček mandlí (můžete se slupkou) do robotu a rozmixujte na prášek. A máte mandlovou mouku 😉
Ingredience
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 0,5 hrnku rýžové mouky (můžete nahradit jinou bezlepkovou)
- 1 hrnek mandlové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 0,5 lžičky jedlé sody
- Špetka soli
- ? banánu
- ? hrnku rostlinného mléka (použila jsem sójové vanilkové)
- Šťáva z jednoho bio citrónu
- ? hrnku javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 10 - 15 švestek
Posypka
- 3 lžíce mandlových lupínků
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce kokosového cukru
Postup
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a připravíme posypku. Smícháme mandlové lupínky, olej a kokosový cukr. Dále si vymažeme dortovou formu olivovým olejem, případně můžete vyložit pečícím papírem.
Smícháme nejprve sypké ingredience - mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl.
Tekuté ingredience smícháme v druhé míse - rozmačkaný banán, rostlinné mléko, citronovou šťávu, javorový sirup a vanilkový extrakt.
Smícháme sypkou a tekutou směs a ihned vyklopíme do formy. Poklademe rozpůlenými a vypeckovanými švestkami řezem nahoru a na závěr posypeme mandlovou posypkou.
Pečeme 45 minut, koláč zkoušíme špejlí, dokud nebude zlatý a trochu se odlepovat od stěn. Necháme vychladnout a vyndáme z formy.
Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
Nejnovější komentáře