Kritiky.cz > Domácí rady > Domácí borůvkový koláč

Domácí borůvkový koláč

boruvkovykolac
boruvkovykolac
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Pokud milu­je­te borův­ky a slad­ké, je tenhle koláč pro vás jako děla­ný. Je slad­ký, ale i leh­ký a křeh­ký záro­veň, a když ho doma upe­če­te, tak se po něm jen zaprá­ší. Teď už jen sehnat borův­ky a může­te začít péct...

Suroviny:

250 g polo­hrubé mou­ky

125 g mouč­ko­vé­ho cuk­ru

125 g  más­la

špet­ka soli

1 vej­ce

lží­ce strou­han­ky

Na žmo­len­ku:

más­lo

cukr kru­pi­ce

hru­bá mou­ka

asi 1 l borůvek

Postup:

V míse smí­chá­me rukou mou­ku, cukr mouč­ku, špet­ku soli, změk­lé más­lo a vej­ce. Důkladně pro­hně­te­me v hlad­ké těs­to, kte­ré dáme na chví­li do led­ni­ce, aby ztuh­lo. Trochu roz­pá­lí­me trou­bu na 180 oC.

Koláčovou for­mu vyma­že­me tukem, vysy­pe­me mou­kou a těs­to do ní vtla­čí­me dla­ní, roz­táh­ne­me k okra­jům a kolem nich tro­chu zved­ne­me. 

Těsto na něko­li­ka mís­tech pro­pích­ne­me vid­lič­kou, lehce posy­pe­me jem­ně mle­tou strou­han­kou a pořád­ně posy­pe­me borův­ka­mi. 

Žmolenku si při­pra­ví­me vmí­chá­ním mou­ky, cuk­ru a změk­lé­ho más­la (zhru­ba stej­né pomě­ry), nesmí být ani syp­ká ani pří­liš lep­ka­vá. Žmolenkou pak pěk­ně posy­pe­me borův­ky, nešet­ří­me s ní!

Koláč peče­me v trou­bě asi 30 minut.


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,64703 s | počet dotazů: 245 | paměť: 62735 KB. | 29.12.2024 - 14:57:43