Kritiky.cz > Domácí rady > Rebarborová marmeláda s levandulí

Rebarborová marmeláda s levandulí

rebarbora
rebarbora
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

A co všech­no bude­me na tuto skvě­lou mar­me­lá­du potře­bo­vat?

1 kg očiš­tě­né a olou­pa­né rebar­bo­ry

1/2 kg cuk­ru krys­tal nebo želí­ro­va­cí­ho cuk­ru

350 ml vody

1 limet­ka nebo 1 citrón

4 lží­ce suše­ných levan­du­lo­vých kvít­ků

A nyní nezbý­vá než se do toho pus­tit:

Nejprve si očis­tí­me ston­ky rebar­bo­ry a olou­pe­me je. Pořádně oplách­ne­me pod stu­de­nou vodou a nechá­me na utěr­ce pořád­ně oka­pat.

Osušenou rebar­bo­ru nakrá­jí­me na drob­né kous­ky a zali­je­me tro­chou vody, dokud se neroz­va­ří. Rebarboru lze i roz­mi­xo­vat, pokud vám neš­ma­ku­je po kous­kách.

Do tak­to při­pra­ve­né smě­si při­dá­me cukr, já osob­ně mám radě­ji limet­ko­vou než citró­no­vou šťá­vu a něko­lik lžic suše­né levan­du­le.

Vše uva­ří­me, dokud mar­me­lá­da pořád­ně nezhoust­ne.

Celou směs prů­běž­ně míchej­te a prů­běž­ně sbí­rej­te vzniklou pěnu. U želí­ro­va­cí­ho cuk­ru bude mar­me­lá­da mno­hem tuž­ší, tak s tím neza­po­meň­te malin­ko počí­tat.

Hmotu ješ­tě hor­kou slé­vá­me do při­pra­ve­ných skle­ni­ček, zavíč­ku­je­me a nechá­me dnem vzhů­ru vychlad­nout.

Zdroj Foto: 1


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
  • The Pregame Skate - 18 May 2022 | #IIHFWorlds 202218. května 2022 The Pregame Skate - 18 May 2022 | #IIHFWorlds 2022 Posted in Videa
  • Lodge, The (2019)17. května 2020 Lodge, The (2019) Takhle to dopadá, když se děcka rozhodnou psychicky poškádlit svou macechu a ta to nezvládne… Poté co Richard požádá svou již skoro bývalou manželku Lauru o rozvod, […] Posted in Horory
  • Agent Palmer: Případ Ipcress24. března 2022 Agent Palmer: Případ Ipcress Filmfanatic miluje špionážní filmy a zvláštní slabost má pro ty, které vznikaly v šedesátých a sedmdesátých letech. Okouzluje mě jejich jedinečná atmosféra i klasické studenoválečné […] Posted in Retro filmové recenze
  • Flash – zhrnutie epizódy –S03E16 (95%)19. března 2017 Flash – zhrnutie epizódy –S03E16 (95%) V šestnástej epizóde s Flash vybral do Speedforce, aby zachránil Wallyho/Kid Flasha. Jeho návrat však neprebehol hladko – stretol sa so známymi tvárami, ktoré mu pripomenuli […] Posted in Spoilery
  • Svět pod hlavou - Mrtvý muž27. února 2017 Svět pod hlavou - Mrtvý muž Tenhle seriál se vyvíjí poměrně...nečekaným směrem. Aspoň já teda tohle nečekal. První polovina je celkem klidná, nikoliv však nudná, a druhá polovina je jedna z nejlepších chvílí českých […] Posted in Krátké recenze
  • David Novotný - dřevorubec28. února 2016 David Novotný - dřevorubec V pohádce Řachanda hrajete dřevorubce, mohl byste nám ho trochu přiblížit?  Jmenuje se Drvoštěp a podle mě je tam proto, aby otestoval účinek bylinek seslaných na něho Paní lesa a puky. […] Posted in Rozhovory
  • Medicejové - vládcové Florencie, 2.část - Dóm a domov11. června 2017 Medicejové - vládcové Florencie, 2.část - Dóm a domov Florencie, rok 1429. Válka s Milánem stojí Florencii víc, než se předpokládalo. Albizzi požaduje další finanční prostředky na vedení války a taky je získá, i díky podpoře Cosima de […] Posted in Spoilery
  • Interstellar – Nolanova devátá symfonie12. listopadu 2014 Interstellar – Nolanova devátá symfonie Na kinematografii je krásné, že nás ještě stále dokáže překvapovat. I když podle upoutávek čekáte něco jako „Vesmírnou odyseu“ kříženou s „Gravigací“, "Vetřelcem" a většinou […] Posted in Filmové recenze
  • Jednou k tomu muselo dojít6. září 2019 Jednou k tomu muselo dojít Motolkomix, jehož autorem je Donald, podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní . Posted in Komiks
  • Medový hruškový koláč18. září 2013 Medový hruškový koláč Sladké hrušky, zkaramelizovaný med, skořice, která teď v zimě krásně zahřeje. To je koláč mnoha chutí, který slaví úspěch i na narozeninových oslavách. A jako bonus vám krásně provoní […] Posted in Domácí rady
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,51291 s | počet dotazů: 270 | paměť: 71983 KB. | 02.05.2024 - 09:01:08