Kritiky.cz > Domácí rady > Rebarborové želé s bezovými kvítky

Rebarborové želé s bezovými kvítky

rebarborove zele
rebarborove zele
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Suroviny:

při­bliž­ně 1 600 g rebar­bo­ry

5 kvě­tů čer­né­ho bezu

1 balí­ček Gelfixu Klasik 1:1 od Dr. Oetkera

1000 g krys­ta­lo­vé­ho cuk­ru

Postup:

Rebarboru si očis­tí­me, olou­pe­me a nakrá­jí­me na malé kous­ky, kte­ré roz­mi­xu­je­me a vzniklou šťá­vu pře­li­su­je­me přes ced­ník. Květy čer­né­ho bezu oplách­ne­me a kvít­ka otr­há­me.

Do vel­ké­ho hrn­ce nali­je­me šťá­vu z rebar­bo­ry a při­dá­me Gelfix smí­cha­ný s 2 polév­ko­vý­mi lží­ce­mi cuk­ru. Za stá­lé­ho míchá­ní vaří­me asi jed­nu minu­tu. Přisypeme zby­tek cuk­ru a celou směs při­ve­de­me k varu. Vaříme dále mini­mál­ně pět minut.

A jak zjis­tí­me, že máme uva­ře­no? Stačí na talí­řek káp­nout jed­nu až dvě kávo­vé lžič­ky prá­vě sva­ře­né­ho želé. Pokud je po vychlad­nu­tí malič­ko tuhé, vmí­chá­me ješ­tě dvě zarov­na­né kávo­vé lžič­ky kyse­li­ny citró­no­vé, jinak nechá­me tak jak je.

Pokud se na povrchu utvo­ři­la pěna, může­te ji ode­brat, a vmí­chat otr­ha­ná kvít­ka bezu. Takto vytvo­ře­ným želé plní­me skle­nič­ky až po okraj. Dobře uza­vře­me a obrá­tí­me dnem vzhů­ru, dokud nevy­chlad­ne.

Zdroj Foto: 1


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,56535 s | počet dotazů: 240 | paměť: 62255 KB. | 27.11.2024 - 20:17:48