Kritiky.cz > Domácí rady > Ricotta, hrušky a čokoládové pokušení

Ricotta, hrušky a čokoládové pokušení

img 1316n
img 1316n
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Představte si chuť pome­ran­čů, hru­šek a čoko­lá­dy. Neskutečně zají­ma­vá kom­bi­na­ce, kte­rá vám pro­jas­ní den!

IMG_1321n.jpg

Moji Mírové měli svá­tek. A pro­to­že u nás lás­ka pro­chá­zí žalud­kem, udě­la­la jsem jim rych­lo koláč, ve kte­rém je toho spous­ta, co dům dal, ale výsle­dek oprav­du sto­jí za to! Při psa­ní toho­to člán­ku dojí­dám dal­ší kou­sek a počí­tám, že večer man­žel dojí i zby­tek. Takže Miroslavové, pře­ji vše nej­lep­ší k svát­ku, u nás už máme osla­ve­no 🙂

Horní vrst­va kolá­če je tvo­ře­ná z pudin­ku. Buď může­te kou­pit čoko­lá­do­vý, pro­dá­va­jí se i bio pudin­ky bez che­mic­kých pří­sad a nebo si udě­lej­te domá­cí, kde vynik­ne báječ­ná chuť čoko­lá­dy... a pak už nebu­de­te chtít jíst jiný!

Pár slov ke zdra­ví...

Ricotta je nejmé­ně kalo­ric­ký mléč­ný výro­bek - je pro­to vhod­ná při redukč­ních die­tách. Má vyso­ký obsah bíl­ko­vin a je lehce stra­vi­tel­ná. Obsahuje vita­mí­ny B-komplexu a mezi mine­rá­ly může­me najít hlav­ně fos­for, dras­lík a sodík. Velmi dob­rá je Ricotta dob­rá na regu­la­ci krev­ní­ho tla­ku a má dob­rý vliv na cévy.

8 por­cí - 30 minut pří­pra­va - 1 hodi­na peče­ní

IMG_1316n.jpg

Ingredience

Pevná spod­ní vrst­va

  • 1 pome­ranč
  • 30 g třti­no­vé­ho cuk­ru
  • 250 ml Ricotty
  • 2 vej­ce
  • 2 lží­ce medu
  • 1 lžič­ka sko­ři­ce
  • 1 lžič­ka per­ní­ko­vé­ho koře­ní
  • 40 g celo­zrn­né špal­do­vé mou­ky
  • ? balíč­ku práš­ku do peči­va bez fos­fá­tů
  • 1 hruš­ka

Domácí pudink

  • ? l čer­stvé­ho méka
  • 1 lží­ce dat­lo­vé­ho siru­pu nebo medu
  • 40 g kuku­řič­né­ho škro­bu
  • 25 g kva­lit­ní hoř­ké čoko­lá­dy
  • 1 lží­ce más­la
Postup

1.
Vymačkáme šťá­vu z pome­ran­če. Pokud máme bio pome­ranč, může­me při­dat i nastrou­ha­nou pome­ran­čo­vou kůru. Šťávu roz­mí­chá­me s cuk­rem a roz­mi­xu­je­me s ricot­tou.

2.
Zvlášť ušle­há­me vajíč­ka s medem do svět­lé pěny, při­dá­me sko­ři­ci, per­ní­ko­vé koře­ní a roz­mí­chá­me se smě­sí z ricot­ty. Postupně při­mí­chá­vá­me mou­ku, v kte­ré jsme roz­mí­cha­li prá­šek do peči­va. Celou směs nali­je­me do dor­to­vé for­my, kte­ré je vylo­že­ná pečí­cím papí­rem. Navrch roz­lo­ží­me nakrá­je­né kous­ky hruš­ky. Pečeme na 180 stup­ňů při­bliž­ně hodi­nu.

3.
Vezmeme čoko­lá­du a poma­lu jí s más­lem roz­pus­tí­me. Do hrn­ce nali­je­me mlé­ko, při­dá­me škrob a při­ve­de­me za stá­lé­ho míchá­ní k varu. Počkáme, dokud pudink nezačne houst­nout, chvil­ku míchá­me a za chvil­ku nali­je­me roz­puš­tě­nou čoko­lá­du.

4.
Vzniklou smě­sí potře­me upe­če­ný koláč a nechá­me ztuh­nout nej­lé­pe v led­ni­ci. A pak už jen hodu­je­me a hodu­je­me 🙂


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
  • P. K. Dick - Vykolejený čas21. dubna 2020 P. K. Dick - Vykolejený čas Co naplat, P. K. Dick je jedním z mých oblíbených autorů a jako takovému mu občas prominu i nějakou tu slabou chvilku. Vždyť těch chvilek krásných (ve společnosti jeho knih) bylo tolik. Je […] Posted in Recenze knih
  • Saw 6 - Šest díl ještě dal naději na to, že by se série mohla vrhnout zajímavým směrem.14. dubna 2021 Saw 6 - Šest díl ještě dal naději na to, že by se série mohla vrhnout zajímavým směrem. Pomalu se blížíme do finále, alespoň toho, které je zatím platné. Sedmý díl je před námi, ale lze očekávat, že tahle série ještě své úplně poslední slovo neřekla. A já se docela těším na […] Posted in Retro filmové recenze
  • Znělka 48. ročníku ZLÍN FILM FESTIVALU22. dubna 2018 Znělka 48. ročníku ZLÍN FILM FESTIVALU Posted in Videa
  • Star Wars: Síla se probouzí21. prosince 2015 Star Wars: Síla se probouzí "Nejlepší film letoška!" četl jsem. No, řekl bych spíš film s nejleší značkou. Ale i tak musím říct že jsem byl mile překvapen. Jo, pár věcí z filmu se mi do Star Wars nehodilo, a to […] Posted in Krátké recenze
  • SS Lager 5: L' inferno delle donne (1977)20. ledna 2012 SS Lager 5: L' inferno delle donne (1977) Serafino Profumo si mučení a znásilňování svých vězeňkyň nevýslovně užívá! Do nacistického koncentračního tábora číslo 5 přijíždí nová várka vězeňkyň. Ty pohlednější mají to štěstí, že […] Posted in Horory
  • Griselda29. ledna 2024 Griselda Já jsem spokojený. Svět drogových dealerů je vděčná filmová tématika a ikdyž jde pořád o to samé, je to pro mě vždy zábava sledovat. Není to sice tak naložený jak Narcos, ale užil jsem […] Posted in Krátké recenze
  • Medicína a umění24. března 2020 Medicína a umění Motolkomix, jehož autorem je Donald, podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní . Posted in Komiks
  • 25. Dny evropského filmu - 111. dubna 2018 25. Dny evropského filmu - 1 https://www.youtube.com/watch?v=O-tBCSVnXdY Posted in Videa
  • Alexander Dumas ml. - Dáma s kaméliemi12. října 2019 Alexander Dumas ml. - Dáma s kaméliemi Alexander Dumas ml. je slavným synem slavného otce. Do povědomí veřejnosti se dostal výše zmíněnou knihou, takže se nabízí myšlenka, že literární genialita otce se přenesla i na syna, […] Posted in Recenze knih
  • Out of Darkness28. února 2024 Out of Darkness První letošní hororová vlaštovka, která si odnáší 4 hvězdy. Out of Darkness patřilo dá se říci k černým koňům letoška a sice nejde o žádnou velkou pecku, na kterou se bude vzpomínat, […] Posted in Krátké recenze
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,47294 s | počet dotazů: 241 | paměť: 62222 KB. | 23.11.2024 - 01:46:32