Kritiky.cz > Domácí rady > Letní ovocný koláč

Letní ovocný koláč

2018 06 20 20 31 22n
2018 06 20 20 31 22n
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Přináším vám recept na koláč, kte­rý může­te pou­žít s jakým­ko­li ovo­cem - je výbor­ný s třeš­ně­mi, jaho­da­mi, švest­ka­mi, ryn­gle­mi, na pod­zim si ho dej­te s jabl­ky nebo hruš­ka­mi. Drobenka je udě­la­ná z oves­ných vlo­ček, tak­že pří­jem­ně křu­pe a dodá kolá­či dal­ší roz­měr.

2018-06-20-20-31-22n.jpg

Do kolá­če jsem mís­to oby­čej­né­ho cuk­ru dala koko­so­vý cukr. Už tenhle malý zázrak zná­te? Je to zdra­věj­ší vari­an­ta cuk­ru - má níz­ký gly­ke­mic­ký index (nemá­te chvil­ku po jíd­le hned hlad a chuť na slad­ké), je boha­tý na vita­mí­ny sku­pi­ny B, hoř­čík, dras­lík a obsa­hu­je vel­ké množ­ství anti­o­xi­dan­tů. Skvěle s ním nahra­dí­te kla­sic­ký bílý cukr, pro­to­že má stej­nou kon­zis­ten­ci - pou­žij­te ho tedy při peče­ní, jako sla­di­dlo do nápo­jů a všu­de tam, kde sla­dí­te.

d9iv.jpg
Ingredience

Těsto

  • 200 ml bílé­ho jogur­tu (Hollandia) - může­te nahra­dit rost­lin­ným mlé­kem (oves­né, koko­so­vé,..)
  • 1 vej­ce (může­te nahra­dit půl­kou roz­mač­ka­né­ho baná­nu)
  • 100 g koko­so­vé­ho cuk­ru
  • 60 g pohan­ko­vé mou­ky
  • 60 g celo­zrn­né špal­do­vé mou­ky (hlad­ce namle­té)
  • Špetka soli
  • Pár kapek vanil­ko­vé­ho extrak­tu
  • 2 lžič­ky práš­ku do peči­va
  • 600 g vylou­pa­ných třeš­ní (jahod nebo jiné­ho ovo­ce)

Drobenka

  • 70 g más­la (koko­so­vý olej)
  • 70 g celo­zrn­né mou­ky
  • 70 g třti­no­vé­ho cuk­ru (koko­so­vé­ho cuk­ru nebo siru­pu - dat­lo­vý, javo­ro­vý...)
  • 60 g oves­ných vlo­ček
  • Špetka soli
  • Lžička sko­ři­ce
Postup

Připravíme si třeš­ně a pře­dehře­je­me trou­bu na 170 stup­ňů. Drobenku vytvo­ří­me smí­chá­ním všech ingre­di­en­cí - jem­ně je pro­mí­chej­te ruka­ma a snaž­te se roz­dro­bit vzniklou hmo­tu.

Dortovou for­mu si vyma­že­me ole­jem a smí­chá­me ingre­di­en­ce na těs­to - jogurt (rost­lin­né mlé­ko), vej­ce (banán), cukr, mou­ku, sůl, vanil­ku a prá­šek do peči­va. Těsto nali­je­me do for­my, pokla­de­me ovo­cem a navrch posy­pe­me dro­ben­kou. Dáme do trou­by péct při­bliž­ně na 45 minut na 170 stup­ňů.

Necháme vychlad­nout a podá­vá­me.

iy070o.jpg


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest


0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,83245 s | počet dotazů: 264 | paměť: 63932 KB. | 10.05.2025 - 04:51:25