Kritiky.cz > Domácí rady > Marinády na pečené tofu

Marinády na pečené tofu

summer celebration dish meal food produce 610407 pxhere.com
summer celebration dish meal food produce 610407 pxhere.com
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Buďte hvězdou na gri­lo­vač­kách nebo zaujmě­te své přá­te­le na veče­ři tím, že ta bílá hmo­ta, co se pro­dá­vá v obcho­dech, se dá udě­lat chut­ně a svě­že.

Naučte se upéct tofu tak, že dosta­ne čest­né mís­to ve vašem jídel­níč­ku. Naučím vás, jak ho nalo­žit do voňa­vé chut­né mari­ná­dy a upéct. Stane se
z vás expert přes tofu!

Marinády na tofu
(množ­ství na 1 kost­ku tofu)

Zázvorová mari­ná­da

  • 1/4 hrn­ku sójo­vé omáč­ky
  • 1/4 hrn­ku rýžo­vé­ho octa
  • 2 lží­ce šťá­vy z limet­ky
  • 2 lží­ce třti­no­vé­ho cuk­ru
  • 1 lží­ce nastrou­ha­né­ho zázvo­ru
  • 2 lžič­ky seza­mo­vé­ho ole­je
  • chil­li na dochu­ce­ní
  • 2 strouž­ky nadr­ce­né­ho česne­ku

Javorovo-česneková mari­ná­da

  • 1/4 hrn­ku sójo­vé omáč­ky
  • 1/4 hrn­ku zele­ni­no­vé­ho výva­ru (nebo vody)
  • 2 lží­ce javo­ro­vé­ho siru­pu
  • 1 lží­ce šťá­vy z citró­nu
  • 1 lží­ce lahůd­ko­vé­ho drož­dí
  • 1 lží­ce raj­ča­to­vé­ho pro­tla­ku
  • 1 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je
  • 2 strouž­ky nadr­ce­né­ho česne­ku

Exotická mari­ná­da

  • 1/2 hrn­ku pome­ran­čo­vé šťá­vy
  • 1/4 hrn­ku sójo­vé omáč­ky
  • 1 lží­ce třti­no­vé­ho cuk­ru
  • 1 lží­ce nastrou­ha­né­ho zázvo­ru
  • 1 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je
  • chil­li na dochu­ce­ní
  • 2 strouž­ky nadr­ce­né­ho česne­ku

Postup

Základem je kost­ka tofu. Můžete kou­pit bílé, uze­né, lahůd­ko­vé - vše dle chu­ti a vašich pre­fe­ren­cí. Zkuste pro začá­tek uze­né tofu, je nej­chut­něj­ší. Zabalte ho do papí­ro­vé nebo lát­ko­vé utěr­ky a pořád­ně ho vysuš­te. Udělá se v něm tak mís­to pro všech­ny chu­tě, kte­ré mu dodá­me mari­ná­dou.

V mis­ce smí­chá­me vybra­nou mari­ná­du. Tofu nakrá­jí­me na půl­cen­ti­me­t­ro­vé plát­ky a nalo­ží­me do mari­ná­dy. Naložte mini­mál­ně na dvě hodi­ny, ide­ál­ně přes noc do led­ni­ce.

Rozpálíme si trou­bu na 230 stup­ňů. Pečící plech vyma­že­me ole­jem a nalo­že­né tofu na něj posklá­dá­me. Pečeme 15 minut, obrá­tí­me, potře­me zbyt­kem mari­ná­dy a peče­me dal­ších deset minut.

Až budou okra­je tro­chu do hně­da, máme hoto­vo. Necháme pár minut vychlad­nout a podá­vá­me. Můžeme pou­žít do salá­tů, tor­till, těs­to­vin nebo jako skvě­lou pří­lo­hu k rýži. Nezapomeňte na hro­ma­du zele­ni­ny. Pokud vám něja­ká mari­ná­da zby­la, poka­pej­te jí ješ­tě hoto­vé jíd­lo na talí­ři.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,85601 s | počet dotazů: 242 | paměť: 62733 KB. | 29.12.2024 - 06:41:28