Kritiky.cz > Domácí rady > Mátová zmrzlina

Mátová zmrzlina

matova.zmrzlina
matova.zmrzlina
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Otepluje se, tak proč si nezku­sit vyro­bit tře­ba osvě­žu­jí­cí domá­cí „máto­vou“ zmrz­li­nu...

375 ml plno­tuč­né­ho mlé­ka

375 ml sme­ta­ny ke šle­há­ní

150 g cuk­ru

5 žlout­ků

80 g čer­stvé máty

100 g hoř­ké čoko­lá­dy

špet­ka soli

V hrn­ci smí­chej­te mlé­ko, cuk­ru a 1/2 sme­ta­ny a při­dej­te špet­ku soli. Za stá­lé­ho míchá­ní zahří­vej­te, dokud se cukr úpl­ně neroz­pus­tí a směs je hor­ká.

Z omy­té a osu­še­né máty otrhej­te líst­ky, vlož­te do mléč­né smě­si a nech­te lou­ho­vat asi hodi­nu. Poté snít­ky vyjmě­te a vymač­kej­te a zno­vu celou směs zahřej­te

Zbylou sme­ta­nu nalij­te to vět­ší mísy. V dal­ší míse pořád­ně roz­mí­chej­te žlout­ky a za stá­lé­ho šle­há­ní k nim postup­ně při­lé­vej­te máto­vé mlé­ko. Poté vrať­te směs zpět do hrn­ce a na mír­ném ohni zahří­vej­te do zhoust­nu­tí. Správná kon­zis­ten­ce je, když stěr­ku pokrý­vá hus­tá směs, ve kte­ré zůstá­vá po vašem prs­tu ces­tič­ka. Tak pozná­te, že máte hoto­vo.

Přes hus­tý ced­ník, kte­rý zachy­tí pří­pad­né kous­ky sra­že­ných žlout­ků, nalij­te směs ke zbyt­ku sme­ta­ny, pro­mí­chej­te a nech­te vychlad­nout, nej­lé­pe v led­ni­ci.

Směs vlij­te do zmrz­li­no­va­če a zapně­te. Mezitím nase­kej­te čoko­lá­du a ke kon­ci pro­gra­mu při­syp­te k téměř hoto­vé zmrz­li­ně.

Zdroj Foto: 1


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,17311 s | počet dotazů: 264 | paměť: 72144 KB. | 18.05.2024 - 06:32:39