Máme recept pro všechny milovníky vepřového masa! Tento úžasný recept udělá dojem na vaši rodinu a přátele. Navíc je chutný a snadný! Spájí to nejlepší - pivo, grilování a den na čerstvém vzduchu. Přečtěte si postup, jak připravit nejchutnější pokrm sezóny!
Potřebujeme:
- 1,5 kg vepřového masa
- 60 ml světlého piva
- 100 ml slunečnicového oleje
- gulášové koření
- 1 lžíce medu
- 2 kg brambor (nakrájíme na plátky)
- koření podle chuti
- 2 cibule - červená a bílá
- 100 g slaniny
- 4-5 stroužků česneku
- 200 g zakysané smetany
- hrst petrželky
Začínáme!
Příprava:
Z oleje, gulášového koření, medu a piva uděláme marinádu. Na plech uložíme brambory a potřeme tenkou vrstvou marinády. Zbylou využijeme k masu.
Cibuli nakrájíme na kolečka a položíme na brambory. To samé uděláme i se slaninou.
Navrch položíme marinovanou krkovičku.
Celý proces opakujeme a ukládáme jednu vrstvu za druhou.
Přikryjeme hliníkovou fólií a troubu vyhřejeme na 200°C. Pečeme 50-60 minut.
Na následující straně vám ukážeme poslední kroky receptu.
Připravíme omáčku. Smícháme smetanu, protlačený česnek a oblíbené koření podle chuti.
Několik minut před koncem pečení omáčkou polijeme maso. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
A máte hotovo! 🙂
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
Nejnovější komentáře