Kritiky.cz > Domácí rady > Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!

Zapečené brambory s lilkem a rajčaty. Neodoláte!

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Zapečené bram­bo­ry s lil­kem a raj­ča­ty jsou jed­no z mých nej­ob­lí­be­něj­ších jídel. Zdravé, leh­ké, jed­no­du­ché. Nejlépe se jíd­lo hodí do jara a léta, ale v dneš­ní době, kdy si ingre­di­en­ce může­me sehnat celo­roč­ně v obcho­dech, může­te si ho při­pra­vit v kaž­dém roč­ním obdo­bí. Kredit za ten­to recept putu­je paní Marii Rottrové!

Recept pro 4 osoby
  • 2 vět­ší lil­ky
  • 6 bram­bor
  • 6 strouž­ků česne­ku
  • 2 dl oli­vo­vé­ho ole­je
  • 2 kon­zer­vy lou­pa­ných raj­čat
  • 2 šle­hač­ky
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 lžič­ky tabaska (nebo chil­li papri­ček)

Lilek a bram­bo­ry nakrá­jí­me na drob­něj­ší kost­ky a asi 8 minut res­tu­je­me na oli­vo­vém ole­ji. V polo­vi­ně pří­pra­vy při­dá­me roz­mač­ka­ný česnek, všech­no vysy­pe­me do zapé­ka­cí mísy, ochu­tí­me solí, pepřem a tabaskem, zali­je­me raj­ča­ty a šle­hač­kou.

Následně peče­me v trou­bě při­kry­té alo­ba­lem asi 3/4 hodi­ny. Na závěr nechá­me tak 10 až 15 minut nepři­kry­té dodě­lat.

Už teď se mi sbí­ha­jí sli­ny! A co Vám? Zapečené bram­bo­ry s lil­kem a raj­ča­ty jsou nesku­teč­ná pochout­ka!

Ráda expe­ri­men­tu­je­te se zapa­če­ný­mi bram­bo­ra­mi? Máme spous­tu dal­ších recep­tů, tak si vyber­te!


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,28416 s | počet dotazů: 267 | paměť: 71922 KB. | 25.04.2024 - 15:56:41