Rostlinné stravování je úžasné! Není vám těžko, jste plní energie, nepotřebujete po obědě šlofíka. Objevíte plno nových chutí a ještě si pochutnáte. Můj manžel mi řekl, že to chutná, jako by tam maso bylo. Tak to zkuste 😉
Ingredience
1 hrnek červené čočky
1 hrnek nasekaných mandlí
1 hrnek namletých ovesných vloček
1 hrnek nastrouhané mrkve
1 hrnek nastrouhaného celeru
1 hrnek nakrájené cibule
3 stroužky nakrájeného česneku
hrst rozinek
1 nastrouhané jablko
pepř, sůl, koření
lahůdkové droždí
1/2 lžičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
švestková povidla nebo jiná marmeláda
Postup
Propláchneme červenou čočku, zalijeme vodou 1:2 a 10 minut vaříme. Přikryjeme pokličkou a necháme alespoň 5 minut dojít. Můžete při vaření přidat i mořskou řasu Kombu, navýšíte tak v čočce počet minerálů a vitamínů.
V pánvičce na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem a přidáme nastrouhanou zeleninu. Chvilku restujeme a vložíme rozinky a jablko. Pár minut podusíme a přendáme do větší mísy. Přidáme uvařenou čočku, ovesné vločky, mandle, pepř, sůl, tymián, koření (co máte doma - já dala koření na mleté maso, můžete přidat grilovací koření, provensálské, bylinky, ...) a lahůdkové droždí - tím nešetřete, dodá to ten správný šmak.
Směs promíchejte, pokud vám nebude lepit, můžete přidat namočená chia semínka. Vymažte si obdélníkovou formu (srnčí hřbet, chlebovou, skleněnou obdélníkovou) olivovým olejem, vysypte hrubou moukou a vložte sekanou. Vlhkýma rukama uhlaďte a potřete vršek povidly ve vrstvě cca 0,5 cm. Vložte do trouby a pečte na 180 stupňů 45 minut.
Sekanou nechte vychladnout a krájejte přímo ve formě. Pokud byste sekanou vyklopily, povidla by se vám přilepila na podložku.
Podávala jsem s domácím bramborovým salátem, kde místo majonézy byla domácí sojanéza (recept zde).
Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
20. května 2013 STAR TREK: DO TEMNOTY: Vesmír: Tváří v tvář temnotě Po čtyřech televizních seriálech, 11 filmech a bezpočtu vesmírných snů, zažijí diváci poprvé Star Trek trojrozměrný. Ve filmu „Star Trek” z roku 2009 vyrazila skupina každopádně slibných, […] Posted in Speciály
17. září 2023 Chalupa-dvě ženy, dva odlišné světy, jeden muž Hledáte silný příběh se zajímavou zápletkou? Milujete romány českých autorek? Tak právě vám je určena novinka, jenž vydala Euromedia Group, a.s. a jmenuje se Chalupa. Čeká na vás opět […] Posted in Recenze knih
27. dubna 2019 Hortenziová zahrada - příběh osudové lásky Milujete hortenzie? Chcete zažít příběh nenaplněné lásky a touhy? Máte rádi romány z doby války? Marie Lamballe je autorkou novinky Hortenziová zahrada, kterou vydala Euromedia Group v […] Posted in Recenze knih
2. září 2017 Hra o trůny - 7. série Krátké video o tom, jak se natáčela nejlepší scéna v Králově přistavišti. Posted in Za kamerou
8. července 2021 Cvičebnice tvůrčího psaní - novinka Říká se, že život každého z nás by vydal za knihu, protože všichni bez výjimky mají v sobě nějaký příběh, životní příběh. Někdo si ho nese v hlouby duše, a někdo s ním chce vyjít ven na […] Posted in Recenze knih
25. února 2024 S tebou nikdy Romcoms are back! Vemte 2 velmi sympatické a mladé vycházející hvězdy Hollywoodu, kde bude výborná chemie, nacpěte to humorem, ať to není jen citová romantická vydíračka a tenhle recept […] Posted in Krátké recenze
16. dubna 2023 John Wick: Chapter 2 "Vítejte na výstavě 'Odrazy duše' v newyorském muzeu moderního umění." - Tak když tohle zaznělo z toho tlampače ve finální sekvenci filmu, řekl jsem si, že tohle je přesně ta věta, […] Posted in Krátké recenze
12. prosince 2023 Leo Leo se mi teda nejevil jako zásadní animák, ale nutno uznat, že jde snad o nejlepší animák letošního roku. Pixar/Disney začíná být už únavný a jejich pohádky poslední dobou za moc […] Posted in Krátké recenze
Nejnovější komentáře