Kritiky.cz > 2024 > Leden > 11

Jetski – žraločí ploutev za vodním skútrem

Módu žraločích filmů odstartoval v roce 1975 legendární Steven Spielberg s ikonickými Čelistmi. Nemusíte spouštět pátrání ve filmových archivech, Filmfanatic vám garantuje, že i téměř po padesáti letech jde o nejlepší žraločí horor. Přesto... Read more »

To se mi snad zdá: Nicolas Cage útočí na kolektivní podvědomí

Pokorný vysokoškolský profesor se záhadně objevuje ve snech lidí po celém světě ve filmu To se mi snad zdá, který tento víkend vstupuje do pražských kin díky společnosti Aerofilms. Tento... Read more »

Krvavý Johann – Recenze – 20 %

Český fantasy horor Krvavý Johann je lacinou brakovou podívanou, jehož tvůrci jsou žánrovými fanoušky, kteří mají v oblibě nízkorozpočtové hororové komedie a krvavé splattery z 80. let a rozhodli se natočit něco podobného v českých... Read more »

Christine Kaufmannová: Od mladé baletky k mezinárodní filmové hvězdě a úspěšné podnikatelce

Christine Kaufmannová vyrůstala v bavorském Mnichově a stala se baletkou mnichovské opery. Svou filmovou kariéru zahájila v sedmi letech ve filmu Hostinec u bílého koně (1952), ve stejném roce se objevila jako hlavní... Read more »

Eva Le Gallienne: Divadelní legenda 20. století a zakladatelka Civic Repertory Theatre v srdci New Yorku

Eva Le Gallienne, jedna z nejvýznamnějších a nejplodnějších divadelních umělkyň 20. století, se narodila v Londýně v roce 1899 básníkovi Richardu Le Gallienneovi a jeho ženě Julii Norregaardové. Po dětství stráveném převážně v Paříži (kde se seznámila... Read more »

Rod Taylor: Z Austrálie do Brooklynu až po boj s nepřátelskými racky ve filmu Ptáci

Rod Taylor o filmu „The Catered Affair“ (1956): „Brooklynský přízvuk, který jsem nasadil při zkoušce, producenty natolik přesvědčil, že jsem z New Yorku, že mě obsadili do role chlapce z Bronxu. Nevěděli, že... Read more »

Životní cesta Chestera Conklina: Od Oskaloosy do Hollywoodu s Keystone Kop a přítelem Charliem Chaplinem

Chester Conklin se narodil v Iowě a vyrůstal v hornické oblasti v rodině zbožného otce, který doufal, že se jeho syn stane duchovním. Chester však jednoho dne dostal chuť vystupovat, když přednesl recitaci... Read more »

Lionel Stander: Cesta od první filmové role k boji s černou listinou a návratu skrze televizi

V roce 1932 získal Lionel Stander svou první filmovou roli v krátkometrážním snímku společnosti Warner-Vitaphone „In the Dough“ (1932) s Fattym Arbucklem a Shempem Howardem. V roce 1935 natočil několik dalších krátkometrážních filmů,... Read more »

Nevýrazná druhá kapitola Harryho Pottera: Kritika filmové adaptace a slabého režijního rukopisu Chrisa Columbuse

Bylo nebylo, jednoho dne se objevila jedna holčička, která chtěla být spisovatelkou fantaskních dětských knížek. Jak tomu u pohádek bývá, nakonec všechno dobře dopadlo a z holčičky se stala žena, která vymyslela... Read more »

Birdman: Audiovizuální symfonie a herecký triumf, který píše filmovou historii

Riggan Thomson (Michael Keaton) bojuje s úpadkem své kariéry. Před dlouhými lety byl celosvětově uznávanou celebritou díky svému ztvárnění komiksového hrdiny Birdmana ve třech pokračováních akčního blockbusteru. Ta doba už... Read more »

Argo: Záchrana šesti životů ve stínu filmového klamu a politického napětí

Koncem roku 1979 v Iránu proběhla revoluce, která s sebou přinesla únos 52 rukojmích z velvyslanectví v Teheránu. Šesti lidem se podařilo před rozbouřenými davy utéci a najít dočasný azyl na půdě kanadského velvyslanectví... Read more »

Nadčasová hrdinka Xena: Princezna bojovnice

V devadesátých letech se na televizních obrazovkách objevila postava, která se stala ikonou nejen pro feministky, ale také pro lesbickou komunitu. Xena: Princezna bojovnice, ztvárněná charismatickou Lucy Lawless, se... Read more »

Noční koupání (Night Swim) – Recenze – 30 %

Americký horor Noční koupání natočil podle vlastního deset let starého krátkometrážního snímku Night Swim celovečerně debutující režisér Bryce McGuire. Ve čtyřminutovém filmečku z roku 2014 tehdy vyprávěl z pohledu vyděšené plavkyně... Read more »

Night Teeth (2021)

Dvě pěkná mladá děvčata na zadní sedačce auta ještě neznamenají žádnou výhru. Zvláště když vám mohou jít po krku a to doslova…! Již stovky let panuje mezi upíry a lidmi dohoda o „dobrovolnosti... Read more »

Francis X. Bushman: Od atletického klubu po Hollywoodskou slávu a nečekaný triumf v roli Messaly v Ben-Huru

V mládí se Francis X. Bushman přihlásil do Marylandského atletického klubu a začal se věnovat kulturistice, díky níž získal svou slavnou filmovou postavu. V New Yorku pracoval jako sochařský model a často... Read more »

Poslední žijící člen hereckého obsazení „Občana Kane“ a jeho pestrá filmová kariéra: Sonny Bupp a jeho nezapomenutelné role

Nejvýznamnějším filmem Moyera MacClarena („Sonnyho“) Buppa byl Občan Kane (1941), v němž se objevil jako Junior, Charles Foster Kane III, osmiletý syn Charlese Fostera Kanea a jeho první ženy Emily. Bupp... Read more »

Podruhé mě neoklameš

Příjemný Krimi/Thriller z dílny Harla Cobena ( Nevina je však pořád TOPKA) a tahle letošní Netflix Kanonáda je zatím neuvěřitelná. Máme tu nádhernou Michelle Keegan, která je bývalá vojačka... Read more »

Moscow Mission

Nebylo to špatný, ale čekal jsem víc. Herman Yau občas umí překvapit a finální akční nálož po 4 hvězdě pomrkává, ale nedostane ji. Příběh sleduje skupinu detektivů, kteří pátraji... Read more »

Akuma ga harawata de ikenie de watashi

Prý Japanese Evil Dead- Ultimate Gory Anthology! No to víš, že jo. Dlouho jsem se při sledování necítil tak trapně jak zde. Film, pokud se tak dá vůbec nazvat... Read more »
Stránka načtena za 2,46688 s | počet dotazů: 174 | paměť: 32564 KB. | 18.10.2024 - 09:22:36