Kritiky.cz > Horory > Cabin Fever (2016)

Cabin Fever (2016)

rp Cabin Fever 28201629.jpg
rp Cabin Fever 28201629.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Tvůrci toho­to rema­ku si utrh­li hod­ně vel­ké sous­to, kte­ré ne kaž­dý doká­že strá­vit. Někteří jej ozna­ču­jí za zce­la zby­teč­ný, jiným se zase líbí. 
Pětice přá­tel si chce užít něko­lik dní vol­na v odleh­lé cha­tě u jeze­ra. Po men­ší roze­při s pro­da­va­čem na ben­zí­no­vé pum­pě může koneč­ně zapo­čít zába­va. Každý se hod­lá bavit pod­le své­ho. Někdo dá před­nost alko­ho­lu, jiný sexu či bláz­ně­ní v lese. Jenže pří­cho­dem zakr­vá­ce­né­ho van­d­rá­ka, kte­rý u nich hle­dá pomoc, se vše změ­ní. Muž je vidi­tel­ně něčím naka­že­ný a naše par­tič­ka se jej roz­hod­ne dost neši­kov­ně zahnat pryč. Tím však jejich pro­blémy nekon­čí. Velmi záhy se uká­že, že jde o smr­tí­cí virus, kte­rý se roz­ší­ří rych­lým tem­pem i mezi přá­te­li. Nastává pani­ka a zou­fa­lý boj o pře­ži­tí. Virus totiž není jedi­ným nebez­pe­čím, kte­ré jim v těch­to kon­či­nách hro­zí.

Režie: Travis Zariwny
Rok výro­by: 2016
Délka: 99 min
Země: USA
Hrají:
Samuel Davis...(Paul)
Matthew Daddario...(Jeff)
Nadine Crocker...(Marcy)
Gage Golightly...(Karen)
Dustin Ingram...(Bert)
...a dal­ší
Když se mi před léty dostal do rukou původ­ní film Eliho Rotha, byl jsem z něj doslo­va na vět­vi. Po letech sice mé nad­še­ní poně­kud opadlo, ale pořád jej hod­no­tím jako nad­prů­měr­ný kou­sek. Následující dvě pokra­čo­vá­ní již tak dob­ré neby­li, ale hlav­ně troj­ka sto­jí taky urči­tě za pozor­nost. Proto když jsem uvi­děl, že se nato­čil rema­ke, byl jsem mír­ně řeče­no v roz­pa­cích. Bylo to váž­ně potře­ba? Dal k tomu Eli vůbec svo­le­ní? No jak to tak vypa­dá, tak asi jo, ale po jeho shléd­nu­tí si mys­lím, že to bylo doce­la zby­teč­né. Kvalitou se své­mu před­chůd­ci roz­hod­ně nevy­rov­ná a spí­še je jen jeho laci­nou kopií. Zvláště když se vět­ši­na scén podo­bá ori­gi­ná­lu jako vej­ce vej­ci – jen v hor­ším pro­ve­de­ní.
Jména postav (párů) zůsta­la stej­ná, jen je tvůr­ci tro­chu pro­mí­cha­li, tak­že se nele­kej­te, že vám tu něco nese­dí. Bohužel při cas­tingu nemě­li moc šťast­nou ruku při výbě­ru her­ců, kte­ří vidi­tel­ně podá­va­li opro­ti ori­gi­ná­lu o dost slab­ší výko­ny. To samé se však dá říci i o lidech, kte­ří měli na sta­ros­ti spe­ci­ál­ní efek­ty. Zatímco v původ­ním fil­mu to byla doslo­va pas­tva pro oči, tak tady se jed­na­lo o „slab­ší odvar“. Jaksi se vytra­ti­la ona „nechut­nost“ gore scén (o mor­bid­nos­ti) se ani bavit nebu­du a co víc dvě nej­lep­ší scé­ny (ta z kůl­ny a ve vaně), kte­ré jsem si teh­dy nej­ví­ce uží­val, zde byly až trestu­hod­ně odflák­nu­ty.
Navíc si nelze nevšim­nout, že někte­ré situ­a­ce, zde byly prach spros­tě vystřih­nu­ty. Asi jim už nevy­chá­zel roz­po­čet. Ti co nevi­dě­li ori­gi­nál, to však ani nepo­střeh­nou, tak­že se mnou nej­spíš nebu­dou sou­hla­sit. I zde se dá totiž nara­zit na něko­lik slib­ných scén, kte­ré udr­že­ly film někde na hra­ni­ci pod­prů­měr­né a prů­měr­né úrov­ni. K dob­ru musím při­po­čí­tat i hudeb­ní dopro­vod, kte­rý se mi líbil. Místy doká­zal pře­ce jenom navo­dit pří­jem­nou atmo­sfé­ru, kte­rá se tu a tam obje­vi­la.
Dost jsem uva­žo­val nad finál­ním ohod­no­ce­ním toho­to rema­ke, pro­to­že poprav­dě nesa­há ori­gi­ná­lu poma­lu ani po kot­ní­ky. Nicméně pro ty „nezna­lé“ to může být zají­ma­vá podí­va­ná, kte­rá neu­ra­zí, ale ani zrov­na dva­krát nena­dchne. Takže zůsta­nu někde mezi 40-50%.
Hodnocení:
45% 

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,19906 s | počet dotazů: 253 | paměť: 72136 KB. | 11.05.2024 - 21:48:34