Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak vlastně na to. Říká se, polévka je grunt, takže nemůže chybět ani tady. Řekla bych, že tentokrát jsou to docela silné polévky, ale určitě by se dala nějaká vybrat. Jiří Babica ani tentokrát nezapomněl na masožravce. Najdeme tu například hovězí roládu nebo rumpsteak po argentinsku.
V kapitole hosté, se věnuje opět receptům, které vařili v jeho pořadu kuchaři tzv. z lidu. Já osobně si myslím, že to jsou docela speciality než v uvozovkách normální jídlo. V oddíle zeleniny je použitá často taková, jakou já nemám ráda – cuketa, lilek, kedlubny. Ale to neznamená, že to druhému nebude chutnat. V téhle kuchařce je zvláštní kapitola – krizové recepty – dalo by se to označit i termínem co dům dal.
Opět ani zde nemůže chybět mleté maso. Mě zaujala třeba sekaná bábovka. Mám ráda houby, takže mě potěšily houbové recepty, které v prvním díle nebyly. Ve speciálech najdeme trhanec po thajsku nebo tresku pod mandlovou krustou a jiné. Na poslední oddíl – dezerty, jsem se těšila, protože mám ráda sladké, a to všeobecně. Máme tady jablečný koláč, tvarohové miništoly či meruňky pod čepicí. Kuchařka se mi líbí, určitě by se dalo vybrat něco k uvaření. Vím, co říkám, jsem totiž ze stejného oboru. Kuchařka má 190 stran.
23. dubna 2017 Jiří Babica na cestách – kniha – recenze Jiří Babica na cestách je kuchařka rozdělená podle světadílů a následně i některých zemí. Evropa je dost rozlehlá, tedy co se týká receptů v této knize. Nejvíce předpisů najdete z Německa […] Posted in Recenze knih
23. dubna 2017 Babicovy fotbalové dobroty – kniha – recenze Jiří Babica nikdy nezahálel a souběžně se svými televizními pořady vyráběl i kuchařky. Další v pořadí Babicovy fotbalové dobroty spadají mezi trochu odlišné, než na co jsou fanoušci […] Posted in Recenze knih
23. března 2017 Babicovy dobroty – kniha – recenze V každé televizi se dnes vaří a také se čile vydávají kuchařky. Jedním z nejznámějších kuchařů je Jiří Babica. Svou první kuchařku jednoduše nazvanou Babicovy dobroty s podtitulem Jak jíst […] Posted in Recenze knih
3. prosince 2022 Vše sváteční – tradiční cukroví v moderním provedení Hledáte inspiraci pro své vánoční pečení? Chcete se naučit péct cukroví v moderním podání podle ověřených receptů Marie Sandtnerové? Tak právě vám je určena novinka výborné cukrářky Ivety […] Posted in Recenze knih
10. září 2022 Kuchařka pro děti – bezva recepty krok za krokem Jídlo patří k našemu každodennímu stereotypu. Záleží na nás, jak a co si připravíme, zda to bude nudné nebo si uděláme z každého jídla báječnou událost. Kuchařka pro děti vám bude velkou […] Posted in Recenze knih
8. května 2022 Plevel na talíři – 50 receptů z divokých bylin 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat Experimentujete rádi v kuchyni? Máte velkou zahradu a nevíte, jak se zbavit plevele? Tak právě vám je určena kniha […] Posted in Recenze knih
Nejnovější komentáře