Tohle je velmi speciální kuchařka. Tady totiž najdeme recepty, které si Jiří Babica vesměs vymyslel z hlavy a neuvedl je do televizní praxe. Hned první recepty jsou pod nadpisem Děti. Samozřejmě, že si na nich můžou pochutnat i dospělí. Abyste měli představu – bramborové tašky plněné šunkou a sýrem, jahody s čepicí, plněná jablíčka,…No a opět tu máme polévky. Musím říct, že na mě jsou zase silnějšího ražení, ale proč ne – Dřevorubecká, Jirkova ostrá šanghaj.
V masech jsou recepty klasicky pro normální lidi, jak sám tento populární kuchař říká. Je to úplná klasika od špízů přes rolády až po masovou pyramidu. A znovu tu máme zeleninu. Nejraději mám květák, takže mě moc potěšilo, že je v zapékané formě. Takovou zajímavostí je jistě špenátový řízek. Jiří Babica nezapomněl ani na lidi, u kterých byl doma, a kteří mu i ve studiu předvedli svoje výtvory. Jelikož se blíží léto, tak kdo rád griluje, tak i pro ty dotyčné připravil několik jednoduchých pokrmů.
V téhle kuchařce je speciální kapitola – Venkovské vaření – to je pro změnu kuchařský styl, kdy dokáže člověk zvládnout vařit bez všech vymožeností dnešního světa. Jsou tu tvarohové bramboráky, růžičková kapusta zapečená v kaši, ale také povidlové buchty. A to by nebyl Jiří Babica, aby nepřidal speciála. Má tady třeba mleté ptáky, přičemž u mě název receptu vyvolává všechny možné asociace. K tomu si přidejme Pánev šíleného Řeka a už by se mi někdo nemusel divit.
Jako vždycky, tak i tady se něco dá vybrat, něco ne. V každé jeho kuchařce je mnoho fotografií a výjimka není ani tahle. Kromě receptů se na úplném začátku Jiří Babica představuje a k tomu kupříkladu dodává, jak vařit v pohodě a s radostí. Kuchařka obsahuje 192 stran.
Knihu věnovalo nakladatelství Eminent.
- Autor: Jiří Babica
- Žánr: kuchařky
- Nakladatelstvi: Eminent
- Datum vydání: 01.09.2011