Kritiky.cz > Domácí rady > Mrkvová směs s pečenou řepou

Mrkvová směs s pečenou řepou

IMG 3554n
IMG 3554n
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Rychlý efek­tiv­ní oběd, kte­rý teď v pod­zim­ních dnech krás­ně pro­hře­je. Malé děti vám pomo­hou strou­hat a za pár minut může­te podá­vat.

Rozhodla jsem se, že si na pár dní odpo­či­nu od masa a mléč­ných výrob­ků. Vaření je rych­lé, jed­no­du­ché a hlav­ně nejste po jíd­le una­ve­ní a máte spous­tu ener­gie. Pokud maso nahra­dí­te jinou dostup­nou bíl­ko­vi­nou, je roz­hod­ně dopo­ru­ču­jí­cí si od něj pár­krát do týd­ne odpo­či­nout. Určitě vám to jen pro­spě­je 😉

 

Mrkvová směs
Ingredience:
  • 1 cuke­ta
  • 4 vět­ší mrkve
  • 3 cibu­le
  • Lžíce oli­vo­vé­ho ole­je
  • Hrst slu­neč­ni­co­vých semí­nek
  • Sójová omáč­ka
  • Kmín
  • 2 strouž­ky česne­ku
  • Sůl, pepř
  • Směs koře­ní pod­le chu­ti (gri­lo­va­cí, čín­ská směs,…)
  • Lžíce medu
  • 1 uzené tofu
Postup

Nakrájejte si cibu­li, kte­rou ores­tuj­te na oli­vo­vém ole­ji. Cibuli zasyp­te koře­ním a ke kon­ci při­dej­te na plát­ky nakrá­je­ný česnek.

Na stru­ha­dle si na plát­ky nakrá­jej­te neo­lou­pa­nou cuke­tu a mrkev – může­te i ruč­ně nakrá­jet na ten­ké plát­ky. Přidejte k cibu­li, chvil­ku res­tuj­te, zasyp­te semín­ky, dej­te lží­ci medu, zakáp­ně­te sójo­vou omáč­kou a nech­te chvil­ku dusit – dokud nebu­de zele­ni­na krás­ně křu­pa­vá. Ke kon­ci při­dej­te balí­ček uzené­ho tofu, kte­ré nechce hez­ky pro­hřát.

Ochutnejte, pří­pad­ně doko­řeň­te. Můžete podá­vat s rýží, peče­ný­mi bram­bo­ry, zaba­lit do tor­tilly. Kreativitě se meze nekla­dou 😉

 

Pečená řepa
Ingredience:
  • 3 neo­lou­pa­né cuke­ty
  • 3 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je
  • 1 lží­ce medu
  • 1 lží­ce bal­za­mi­ka
  • sůl
  • pepř
  • tymi­án
Postup

Do trou­by dej­te cuke­ty, kte­ré jste zaba­li­li do alo­ba­lu a pečte při­bliž­ně hodi­nu na 180 stup­ňů, dokud nejsou měk­ké. Vyndejte a může­te i týden skla­do­vat v led­nič­ce, dokud se neroz­hod­ne­te, že ji pou­ži­je­te. Můžete nakrá­jet do salá­tů, podá­vat jako pří­lo­hu k jídlu nebo ješ­tě na chví­li zapéct v trou­bě na sladko-slano.

Postup je jed­no­du­chý. V mis­ce roz­mí­chá­me 3 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je a 1 lží­ci medu. Přidáme lží­ci bal­za­mi­ka, sůl, pepř, tymi­án nebo roz­ma­rýn. Řepu oba­lí­me ve vznik­lé smě­si a dáme na 20 minut do trou­by na 180 stup­ňů. A pak už může­me při­dat do salá­tu, k zele­ni­no­vým smě­sím, k sýrům a podob­ně. Tyčovým mixé­rem z ní udě­lá­te i skvě­lou poma­zán­ku.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,64077 s | počet dotazů: 254 | paměť: 72016 KB. | 05.05.2024 - 03:35:04