Kritiky.cz > Domácí rady > Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček

Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček

mq 300x224 1
mq 300x224 1
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Bábovky všich­ni zná­me od svých babi­ček, kte­ré si je nemo­hou vyna­chvá­lit. Nutno řict, že v minu­los­ti byla bábov­ka vel­mi uzna­vá­ným zákuskem, kte­rý se podá­val jen v nedě­li, a nebo při slav­nost­ní udá­los­ti. I když už dnes bábov­ku vět­ši­nou před­běh­ly jiné, zejmé­na západ­ní tren­dy, občas si ji dá rád kaž­dý. A co tepr­ve oře­cho­vá bábov­ka? Vyzkoušejte recep­tu­ru našich babi­ček!

Recept:
  • 4 vej­ce
  • 15 dkg kru­pi­co­vé­ho cuk­ru
  • 1 dl ole­je
  • 1 dl vody
  • 25 dkg polo­hrubé mou­ky
  • 10 dkg mle­tých oře­chů
  • 1 prá­šek do peči­va
  • šťá­va z 1/2 cit­ro­nu
Každý z nás jedl tra­dič­ní bábov­ky. Co ale tu s oře­chy?

Šlehačem ušle­há­me celá vej­ce s cuk­rem, ole­jem, vodou (až do pěny) a cit­ro­no­vou šťá­vou. Přidáme mou­ku s práš­kem do peči­va a oře­chy a lehce pro­mí­chá­me. Ve vyma­za­né a strou­han­kou vysy­pa­né for­mě peče­me zhru­ba 45 minut při 180°.

Tip: Místo cit­ro­no­vé šťá­vy vyzkou­šej­te šťá­vu z pome­ran­če. Já osob­ně ji při­dá­vám do kaž­dé­ho peče­ní z tře­né­ho těs­ta, kte­ré je potom leh­čí a křeh­ké. Nebojte se také při­dat rum. Ten nezka­zí nikdy nic!

Vyzkoušejte ten­to recept a dej­te nám vědět, jak vám bábov­ka chut­na­la!


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,49120 s | počet dotazů: 266 | paměť: 71975 KB. | 28.04.2024 - 20:41:50