Bábovky všichni známe od svých babiček, které si je nemohou vynachválit. Nutno řict, že v minulosti byla bábovka velmi uznaváným zákuskem, který se podával jen v neděli, a nebo při slavnostní události. I když už dnes bábovku většinou předběhly jiné, zejména západní trendy, občas si ji dá rád každý. A co teprve ořechová bábovka? Vyzkoušejte recepturu našich babiček!
Recept:
- 4 vejce
- 15 dkg krupicového cukru
- 1 dl oleje
- 1 dl vody
- 25 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg mletých ořechů
- 1 prášek do pečiva
- šťáva z 1/2 citronu
Šlehačem ušleháme celá vejce s cukrem, olejem, vodou (až do pěny) a citronovou šťávou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a ořechy a lehce promícháme. Ve vymazané a strouhankou vysypané formě pečeme zhruba 45 minut při 180°.
Tip: Místo citronové šťávy vyzkoušejte šťávu z pomeranče. Já osobně ji přidávám do každého pečení z třeného těsta, které je potom lehčí a křehké. Nebojte se také přidat rum. Ten nezkazí nikdy nic!
Vyzkoušejte tento recept a dejte nám vědět, jak vám bábovka chutnala!
Článek je součástí webu target=“_blank“ rel=“noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům – recepty,zdraví, vaření, trendy…
Nejnovější komentáře