Kritiky.cz > Domácí rady > Pampeliškový med s citróny a pomerančem

Pampeliškový med s citróny a pomerančem

pampeliskovy
pampeliskovy
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Každý si urči­tě ale­spoň jed­nou vyzkou­šel udě­lat domá­cí pam­pe­liš­ko­vý med, ostat­ně recept je vel­mi jed­no­du­chý a zvlád­ne jej oprav­du kaž­dý.

Na základ­ní med je potře­ba 300 až 400 kvě­tů sme­tan­ky, 2 l vody a 2 až 3 kg krys­ta­lo­vé­ho cuk­ru.

Postup: Natrháme kvě­ty sme­tan­ky (bez stvo­lů, jinak by byl medík hoř­ký) oplách­ne­me, dáme do hrn­ce a zali­je­me vodou. Dáme vařit. Mezitím si nakrá­jí­me na koleč­ka očiš­tě­né pome­ran­če a cit­ro­ny. Jakmile se začne voda vařit, při­dá­me pome­ran­če a cit­ro­ny. Do bodu varu vaří­me při­bliž­ně 15 minut. Hrnec odsta­ví­me a směs nechá­me lou­ho­vat do dru­hé­ho dne.
Druhý den směs pře­ce­dí­me přes plát­no a vymač­ká­me kvě­ty sme­tan­ky. Získanou směs dáme vařit, při­dá­me cukr a vaří­me na mír­ném ohni, dokud směs nezhoust­ne. Pozor, med má ten­den­ci na plot­ně utí­kat z hrn­ce! Horký med nali­je­me do skle­ni­ček a zavíč­ku­je­me. Med neza­va­řu­je­me, na chlad­ném mís­tě (v led­ni­ci či skle­pě) by měl vydr­žet až do zimy.

Pampeliškový med s citró­nem

Suroviny:  2 ks cit­ro­nu, 400 ks kvě­tů pam­pe­li­šek, 2 l vody, 2 až 3 kg cuk­ru krys­tal

Postup: Dodržujeme napros­to stej­ný postup jako u pam­pe­liš­ko­vé­ho medu se sko­ři­cí.

Pampeliškový med s pome­ran­čem

Suroviny:  400 ks kvě­tů pam­pe­li­šek, 1 kg cukr krys­tal, 1/2 pome­ran­če, 1 cit­ron, 1 a 1/4 l vody

Postup: Opět dodr­žu­je­me napros­to stej­ný postup jako u pam­pe­liš­ko­vé­ho medu se sko­ři­cí.

Zdroj Foto: 1


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,94566 s | počet dotazů: 259 | paměť: 72116 KB. | 18.05.2024 - 05:57:46