Kritiky.cz > Domácí rady > Šípková marmeláda

Šípková marmeláda

sipll
sipll
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Při toul­kách pod­zim­ní a krás­ně zbar­ve­nou pří­ro­dou může­me nara­zit na rudé zla­to pod­zi­mu, a to na plo­dy šíp­ku jinak nazý­va­né­ho růže šíp­ko­vá.

A zrov­na teď je nej­vhod­něj­ší doba na výro­bu mar­me­lá­dy.

 

Suroviny:

Šípky, 500 g cuk­ru

Postup:

Šípky na mar­me­lá­du sbí­rá­me pev­né, nepře­mrz­lé. Každý roz­půlí­me nožem a zba­ví­me semen a chloup­ků vyprá­ním nej­lé­pe ve stu­de­né vodě.

Plody uva­ří­me do měk­ka v malém množ­ství vody. Pak pro­li­su­je­me a zvá­ží­me.

Na 1 kg pro­tla­ku dáme 500 g cuk­ru nebo medu a vaří­me na hus­tou mar­me­lá­du.

Ještě hor­kou ji plní­me do malých skle­ni­ček a nechá­me vychlad­nout.

Lze ji pou­žít i na omáč­ku ke zvě­ři­ně.

Rádi mlsá­te a ochut­na­li bys­te něco netra­dič­ní­ho? Zkuste si doma vyro­bit domá­cí, šíp­ko­vé cuk­ro­vin­ky, po kte­rých se jen a jen zaprá­ší.


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,77071 s | počet dotazů: 254 | paměť: 62689 KB. | 26.12.2024 - 13:15:45