První díl ukázal i tvrdou realitu.
Po více než patnácti letech od prvního odvysílání se na obrazovky vrací kultovní reality show Ano, šéfe!. Zdeněk Pohlreich i po letech dokazuje, že jeho ostrý jazyk a nekompromisní pohled na gastronomii mají stále co říct. První díl nové sezóny zavedl diváky do Liberce, kde rodinný podnik Ořechovka bojoval nejen s kvalitou jídla, ale i s vlastní existencí.
Kdysi dávno před dvaceti lety nám přinesl Zdeněk Pohlreich klasické Ano šéfe. Reality show z restaurací, kdy jeden z nejlepších šéfkuchařů kritizuje a hlavně vylepšuje restaurace, kterým hrozí krach, případně prostě jim tam nechodí lidi.
Skoro po deseti letech se tato reality show vrátila s novými díly. Pohlreichovi už není 60. Je mu opravdu hodně let, a je opravdu těžké si udržet úroveň pořadu po dlouhých 20 let. První díly díly pokusy, kdy se komentátor, degustátor a vylepšovač restauračních kuchyní vrhnul do restaurací, který buďto jsou před krachem nebo prostě vaří blbě.
Nové díly nám přináší už opravdu klasický vzorec posledních všech sezón. Představení kuchařů, jejich kuchyně a potom zátěžový test. Dalším úkolem režiséru je představit zázemí kuchařů a jejich vzájemné vztahy. To se splnilo. A nakonec po návratu Pohlreicha po čase odměna za lepší vaření a chutnější jídla nálepkou.
První díl nové sezóny, kdy se nám reality show vrací nás umístí restaurace v Liberci - Restaurace Ořechovka, kterou vedou dvojčata. Kuchař kluk „podědil“ práci po mamince a číšnice je jeho sestra, která se opravdu snaží. Jejich máma to „vzdala“ a pomáhá jim jenom babička. Jídlo je prostě nechutné, plné polotovarů. A je hlavně vidět, že kuchař není profíkem a snaží se co nejvíce usnadnit práci polotovary.
Nechci řešit rodinné zázemí. Tím, že se pod první díl podepsal Pavel Nosek, tak je to návrat od základů. Už režíroval mnoho dílů a je zkušený. Je to ale vidět, že je pod dohledem zkušených „dokumentaristů“ Víta Klusáka a Filipa Remundy. Není to jenom jenom o hospodě, ale o životě v hospodě a rodinných vazbách.
První díl opravdu byl dobrý. Do provozování restaurace se nemá vrhnout nikdo, kdo neví, jak vařit a jak podnikat v restauraci. Vše je spojené. Od kuchaře, po prezentaci jídel až po restaurační prostředí. První díl z Liberce nám dokázal, že když se kuchař a lidé kolem něho poučí, tak vše jde zlepšit a začít vydělávat.
Bohužel dle internetu už ta restaurace neexistuje. Hlavní aktéři už to zabalili. Je opravdu velká škoda, že už v lednu zavřeli (dle facebooku). Už si nikdo opravdu neověří, jak vaří. Snad to bude u dalších dílů lepší a restaurace už bude existovat.
Aktuálně je na místě Restaurace Mehana Bulgaran Liberec, to znamená že patří novým majitelům a správcům. Myslím, že nové díly přišli moc pozdě na záchranu restaurace.
Návrat Ano, šéfe! potvrzuje, že formát má stále sílu – ukazuje nejen kuchařské chyby, ale i lidské příběhy, které se za nimi skrývají. Ačkoliv liberecká restaurace už neexistuje, pořad připomíná, že bez nadšení, profesionality a poctivé práce nemá žádná hospoda šanci přežít. Diváci tak mohou doufat, že další díly přinesou nejen napětí, ale i šanci na skutečné záchrany.
Nejnovější komentáře