Jahodová sezóna sice ještě nezačala a ještě si na ní nějaký ten čas počkáme, ale o rebarboře to už říci nemůže. Právě začíná na záhonku krásně růst a rozrůstat se, tak proč nevyzkoušet něco nového a netradičního, a tak trochu začít kouzlit u rozpálené trouby? Už jste někdy zkoušely na vrch koláče zkombinovat rebarboru a jahody? Pokud ne, tak to určitě vyzkoušejte! Kombinace těchto dvou surovin je naprosto geniální!
A co všechno budete potřebovat na tento jahodový koláč s rebarborou?
100 g hladké mouky
80 g hrubé mouky
100 g cukru krupice
200 ml bílého jogurtu
5 lžic oleje
5 vajec
2 vanilkové cukry
? kypřícího prášku do pečiva
250 g jahod
250 g rebarbory
Ovšem dříve, než se pustíme do samotného postupu a přípravy koláče, musíme si nejprve nachystat rebarboru. (Taková drobná rada pro všechny hospodyňky, jež pracují s rebarborou poprvé.)
Rebarboru nejprve zbavíme vrchní části stonků a zbytků řapíků, a lehce je odkrojíme. Takto získané holé stonky důkladně oloupeme a nakrájíme přibližně na centimetrové kostičky. Na přípravu koláčů nemusíme rebarboru nijak předem vařit, lze ji použít i syrovou.
A nyní už se můžeme pustit do samotného koláče…
V míse důkladně promícháme jogurt, 2 vejce, 3 žloutky, všechen cukr krystal, plus jeden vanilkový. Do této hmoty zašleháme opatrně 5 lžic oleje a postupně přidáváme předem prosátou hladkou a hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z těchto surovin vypracujeme hladké, tekuté těsto bez hrudek.
Do koláčové formy, vymazané tukem a vysypané buď hrubou moukou nebo přesátou strouhankou, nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme těsto, na které naskládáme kousky jahod a rebarbory.
Mezitím v jiné míse ze 3 bílků a 1 vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který pomocí stěrky rozprostřeme po celém koláči. Vrch koláče můžeme dozdobit kousky jahod, rebarbory, a ještě trochu zasypat cukrem.
Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně tři čtvrtě hodiny. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
11. listopadu 2015 Sicario: Nájemný vrah - V Mexiku SICARIO znamená nájemný vrah. Idealistickou agentku FBI [Emily Blunt] pověří důstojník elitní vládní operační skupiny [Josh Brolin], aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila […] Posted in Speciály
31. prosince 2022 Filmy, kterými oslavíte nejlépe Silvestrovský večer Jednou z nejpamátnějších událostí v životě člověka je Nový rok. Všichni se na toto roční období těší a rádi sledují různé filmy s tématikou Silvestra. Mnoho lidí sleduje tyto filmy na […] Posted in Zajímavosti
28. dubna 2019 Zemřít dvakrát. Příběh zločinu od Leifa GW Perssona Zemřít dvakrát je krimi román úspěšného klasika švédského detektivního románu a profesora kriminologie a uznávaného kriminalisty Leifa GW Perssona, který byl zapojen do většiny významných […] Posted in Recenze knih
30. července 2023 Mini-recenze The Flash Rozhodně to není až tak šílené jak to někteří píší. Alespoň pro ty, kdo čtou komiksy a hlavně přečetli Flashpoint. V prvé řadě mě mrzí že se nerozhodli jít cestou původního komiksu. […] Posted in Filmové recenze
30. dubna 2015 Výsledky soutěže o tři knihy Americký sniper Otázky Kdo je režisérem filmu Americký sniper? Kdy měl v kinech premiéru film Americký sniper? Který herec hraje hlavní postavu ve filmovém zpracování? Kdo je autorem knihy […] Posted in Soutěže
31. března 2016 The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Dnes se v rámci rubriky Kultovní alba zaměřím na desku, která je obecně považována za nejlepší v rockové historii. Tyto ankety beru trochu s nadhledem, ale ,,Seržant" rozhodně mezi TOP 10 […] Posted in Kritický Klub
8. září 2016 Dan Wlodarczyk – režie, spoluautor scénáře Režisér a scénárista Dan Wlodarczyk je absolventem Katedry dokumentární tvorby FAMU. Je autorem kolem dvaceti dokumentárních filmů, ve kterých se zajímal zejména o fenomén subkultur a […] Posted in Rozhovory
Nejnovější komentáře