Kritiky.cz > Domácí rady > Rebarborový koláč s jahodami

Rebarborový koláč s jahodami

rebarborovykolacsjahodami
rebarborovykolacsjahodami
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Jahodová sezó­na sice ješ­tě neza­ča­la a ješ­tě si na ní něja­ký ten čas počká­me, ale o rebar­bo­ře to už říci nemů­že. Právě začí­ná na záhon­ku krás­ně růst a roz­růs­tat se, tak proč nevy­zkou­šet něco nové­ho a netra­dič­ní­ho, a tak tro­chu začít kouz­lit u roz­pá­le­né trou­by? Už jste někdy zkou­še­ly na vrch kolá­če zkom­bi­no­vat rebar­bo­ru a jaho­dy? Pokud ne, tak to urči­tě vyzkou­šej­te! Kombinace těch­to dvou suro­vin je napros­to geni­ál­ní!

A co všech­no bude­te potře­bo­vat na ten­to jaho­do­vý koláč s rebar­bo­rou?

100 g hlad­ké mou­ky

80 g hrubé mou­ky

100 g cuk­ru kru­pi­ce

200 ml bílé­ho jogur­tu

5 lžic ole­je

5 vajec

2 vanil­ko­vé cuk­ry

? kyp­ří­cí­ho práš­ku do peči­va

250 g jahod

250 g rebar­bo­ry

Ovšem dří­ve, než se pus­tí­me do samot­né­ho postu­pu a pří­pra­vy kolá­če, musí­me si nej­pr­ve nachys­tat rebar­bo­ru. (Taková drob­ná rada pro všech­ny hos­po­dyň­ky, jež pra­cu­jí s rebar­bo­rou popr­vé.)

Rebarboru nej­pr­ve zba­ví­me vrch­ní čás­ti ston­ků a zbyt­ků řapí­ků, a lehce je odkro­jí­me. Takto zís­ka­né holé ston­ky důklad­ně olou­pe­me a nakrá­jí­me při­bliž­ně na cen­ti­me­t­ro­vé kos­tič­ky. Na pří­pra­vu kolá­čů nemu­sí­me rebar­bo­ru nijak pře­dem vařit, lze ji pou­žít i syro­vou.

A nyní už se může­me pus­tit do samot­né­ho kolá­če…

V míse důklad­ně pro­mí­chá­me jogurt, 2 vej­ce, 3 žlout­ky, vše­chen cukr krys­tal, plus jeden vanil­ko­vý. Do této hmo­ty zašle­há­me opa­tr­ně 5 lžic ole­je a postup­ně při­dá­vá­me pře­dem pro­sá­tou hlad­kou a hru­bou mou­ku smí­cha­nou s kyp­ří­cím práš­kem. Z těch­to suro­vin vypra­cu­je­me hlad­ké, teku­té těs­to bez hru­dek.

Do kolá­čo­vé for­my, vyma­za­né tukem a vysy­pa­né buď hru­bou mou­kou nebo pře­sá­tou strou­han­kou, nali­je­me a rov­no­měr­ně roz­pro­stře­me těs­to, na kte­ré nasklá­dá­me kous­ky jahod a rebar­bo­ry.

Mezitím v jiné míse ze 3 bíl­ků a 1 vanil­ko­vé­ho cuk­ru vyšle­há­me tuhý sníh, kte­rý pomo­cí stěr­ky roz­pro­stře­me po celém kolá­či. Vrch kolá­če může­me dozdo­bit kous­ky jahod, rebar­bo­ry, a ješ­tě tro­chu zasy­pat cuk­rem.

Koláč peče­me v pře­dem vyhřá­té trou­bě na 180 stup­ňů při­bliž­ně tři čtvr­tě hodi­ny. Necháme vychlad­nout a posy­pe­me mouč­ko­vým cuk­rem.


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,72072 s | počet dotazů: 256 | paměť: 63887 KB. | 16.11.2024 - 18:26:02