Jahodová sezóna sice ještě nezačala a ještě si na ní nějaký ten čas počkáme, ale o rebarboře to už říci nemůže. Právě začíná na záhonku krásně růst a rozrůstat se, tak proč nevyzkoušet něco nového a netradičního, a tak trochu začít kouzlit u rozpálené trouby? Už jste někdy zkoušely na vrch koláče zkombinovat rebarboru a jahody? Pokud ne, tak to určitě vyzkoušejte! Kombinace těchto dvou surovin je naprosto geniální!
A co všechno budete potřebovat na tento jahodový koláč s rebarborou?
100 g hladké mouky
80 g hrubé mouky
100 g cukru krupice
200 ml bílého jogurtu
5 lžic oleje
5 vajec
2 vanilkové cukry
? kypřícího prášku do pečiva
250 g jahod
250 g rebarbory
Ovšem dříve, než se pustíme do samotného postupu a přípravy koláče, musíme si nejprve nachystat rebarboru. (Taková drobná rada pro všechny hospodyňky, jež pracují s rebarborou poprvé.)
Rebarboru nejprve zbavíme vrchní části stonků a zbytků řapíků, a lehce je odkrojíme. Takto získané holé stonky důkladně oloupeme a nakrájíme přibližně na centimetrové kostičky. Na přípravu koláčů nemusíme rebarboru nijak předem vařit, lze ji použít i syrovou.
A nyní už se můžeme pustit do samotného koláče…
V míse důkladně promícháme jogurt, 2 vejce, 3 žloutky, všechen cukr krystal, plus jeden vanilkový. Do této hmoty zašleháme opatrně 5 lžic oleje a postupně přidáváme předem prosátou hladkou a hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z těchto surovin vypracujeme hladké, tekuté těsto bez hrudek.
Do koláčové formy, vymazané tukem a vysypané buď hrubou moukou nebo přesátou strouhankou, nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme těsto, na které naskládáme kousky jahod a rebarbory.
Mezitím v jiné míse ze 3 bílků a 1 vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který pomocí stěrky rozprostřeme po celém koláči. Vrch koláče můžeme dozdobit kousky jahod, rebarbory, a ještě trochu zasypat cukrem.
Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně tři čtvrtě hodiny. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
9. března 2006 Underworld: Evolution Tak už přišlo do kin další pokračování úspěšného snímku, tentokrát upírské mytologie Underworld, který pojednává o bojích mezi upíry a vlkodlaky , kteří se podle záměru filmu jmenují […] Posted in Filmové recenze
25. září 2022 Athena Ghetto War z Francie! Athena je příbuzný filmů Miserables a Shorta a kdo má pro podobné filmy slabost, tak bude spokojen. Režisér Romain Gavras diváky už od úvodu pohltí hutnou […] Posted in Krátké recenze
1. června 2019 Vacances mortelles (2003) Na jednom z malých ostrůvků v Karibiku se skupina turistů stává terčem psychopatického vraha… Manon je na první pohled okouzlující ženou, která si omotá okolo […] Posted in Horory
14. července 2015 Ant-Man - Obsah / O filmu OBSAH Filmový svět společnosti Marvel se opět rozrůstá a snímkem Ant-Man nám poprvé na filmových plátnech představuje zakládajícího člena týmu Avengers, mravenčího muže […] Posted in Speciály
14. března 2014 Otakar Brousek starší Otakar Brousek starší (* 28. září 1924, Krhanice - 14. března 2014, Praha) byl český herec. V mládí hodně sportoval, hrál na housle a zajímal se o literaturu a divadlo. Začínal jako […] Posted in Profily osob
29. března 2022 V rytmu srdce Ruby (Emilia Jones) je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi... V […] Posted in Filmové a televizní aktuality
15. září 2020 Vzpomínky na budoucnost Vzpomínky na budoucnost - Erich von DÄNIKENOrbis 1971 v překladu (jak jinak) L. SoučkaKnihu tohoto známého člověka jistě nemusí nijak obšírně představovat. Je to poměrně čtivá práce, […] Posted in Recenze knih
Nejnovější komentáře