Kritiky.cz > Domácí rady > Studená okurková polévka podle Týnky Strmé

Studená okurková polévka podle Týnky Strmé

aa 4 300x194 1
aa 4 300x194 1
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Představovali jste si někdy, jak by asi chut­na­la tako­vá polév­ka z okur­ky? Potom se vám prá­vě poštěs­ti­lo. Studená okur­ko­vá polév­ka je ide­ál­ní pokrm do par­ných let­ních dnů a navíc neče­ka­ně obo­ha­tí váš jídel­ní­ček. Recept mi pora­di­la kama­rád­ka Týnka Strmá, kte­rá ráda expe­ri­men­tu­je. Věřím, že ten­to expe­ri­ment bude chut­nat i Vám!

Recept:
  • 1 l šle­ha­né­ho pod­más­lí
  • 1 střed­ní salá­to­vá okur­ka
  • 1 lžič­ka plno­tuč­né hoř­či­ce
  • špet­ka cuk­ru
  • špet­ka soli
  • 1 sva­ze­ček lahůd­ko­vé mla­dé cibul­ky včet­ně nati
  • 1 lžič­ka nase­ka­né­ho čer­stvé­ho kop­ru

Než se pus­tí­me do prá­ce, musím vám pro­zra­dit, že okur­ko­vá polév­ka se pří­pra­vu­je napros­to bez vaře­ní!

Oloupeme okur­ku a nakrou­há­me na koleč­ka, vmí­chá­me do pod­más­lí, ochu­tí­me pří­sa­da­mi a najem­no nase­ka­nou cibul­kou i s natí. Kdo by chtěl a má to rád, může tře­ba při­dat i nakrá­je­nou papri­ku nebo raj­ča­ta. Polévku nechá­me vychla­dit a jíme s tma­vým chle­bem nebo roh­lí­kem.

Pokud máte mož­nost, zvol­te domá­cí salá­to­vou okur­ku. Změna chu­ti bude výrazná

Napadlo vás někdy, že exis­tu­je stu­de­ná okur­ko­vá polév­ka? Jak vám chut­na­la?


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,03138 s | počet dotazů: 270 | paměť: 71958 KB. | 28.04.2024 - 17:04:03