Kritiky.cz > Profily osob > Zemřel herec a režisér Jan Kačer

Zemřel herec a režisér Jan Kačer

Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Ve věku 87 let zemřel čes­ký herec a reži­sér Jan Kačer. O jeho úmr­tí infor­mo­va­la rodi­na.

Kačer se naro­dil 3. říj­na 1936 v Holicích. Vystudoval diva­del­ní režii na praž­ské DAMU a svou herec­kou kari­é­ru zahá­jil v roce 1959 v ost­rav­ském Divadle Petra Bezruče. Zde půso­bil také jako reži­sér (1965–1974) a herec (v ost­rav­ském Státním diva­dle 1976–1986). Od roku 1976 do 1981 půso­bil sou­běž­ně v praž­ském Divadle E. F. Buriana a mezi léty 1986 až 1990 byl čle­nem Divadla na Vinohradech.

Ve fil­mu debu­to­val v roce 1959 epi­zod­ní rolí ve fil­mu Probuzení Jiřího Krejčíka.

Kromě herec­tví se Kačer věno­val i režii. Režíroval napří­klad ope­ry, čino­hry a tele­viz­ní fil­my. Byl také peda­go­gem na DAMU.

Jan Kačer byl jed­ním z nej­vý­znam­něj­ších čes­kých her­ců 20. sto­le­tí. Byl zná­mý svým cha­risma­tem, talen­tem a vše­stran­nos­tí. Jeho smrt je vel­kou ztrá­tou pro čes­kou kul­tu­ru.

Filmografie:

1959 Probuzení
1963 Smrt si říká Engelchen
1963 Cesta hlu­bo­kým lesem
1964 Každý den odva­hu
1965 Nikdo se nebu­de smát
1965 Bloudění
1966 Návrat ztra­ce­né­ho syna
1966 Der sanf­te Lauf
1967 Údolí včel
1967 Konec agen­ta W4C pro­střed­nic­tvím psa pana Foustky
1969 Den sed­mý, osmá noc
1969 Flirt se sleč­nou Stříbrnou – role: redak­tor Dr. Karel Leden
1978 Město mé nadě­je
1982 Vinobraní
1985 Vlčí bouda
1986 Operace mé dce­ry
1997 Výchova dívek v Čechách
1997 Modré z neba
1999 Vincenz Priessnitz
2004 Bolero
2005 Krev zmi­ze­lé­ho
2007 Kumšt, Divadlo Na Jezerce
2018 Chata na pro­dej

Zdroj: Česká Wikipedie


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,36093 s | počet dotazů: 261 | paměť: 71756 KB. | 19.06.2024 - 21:18:18