Kritiky.cz > 2024 > Leden > 14

Režisér Steven Soderbergh a jeho nekompromisní přístup k autenticitě ve filmu Traffic: Mexické sekvence ve španělštině a barevná paleta pro každý příběh

Steven Soderbergh trval na tom, aby všechny mexické sekvence ve filmu Traffic (2000) byly v zájmu realističnosti ve španělštině. To způsobilo drobný problém Beniciu Del Torovi, který tento jazyk ve... Read more »

Lawrence Kasdan: Držitel Hopwoodovy ceny a cesta od reklamního textaře k hollywoodskému úspěchu

Lawrence Kasdan získal prestižní Hopwoodovu cenu za tvůrčí psaní v rámci Hopwoodova programu Michiganské univerzity. Hopwood byl michiganský absolvent, který ve své závěti zanechal odkaz, jímž byly tyto ceny založeny.... Read more »

Gregory Walcott: Hranatý krasavec, který si získal pozornost ve „Plan 9 From Outer Space“ a westernových pořadech, přestože považoval scénář za nejhorší

„Nechtěl jsem, aby se na mě kvůli tomu vzpomínalo („to“ je „Plan 9 From Outer Space“ z roku 1959). Ale je lepší, když si vás pamatují kvůli něčemu než kvůli... Read more »

Výjimečný film „Network“ (1976): Faye Dunawayová hovoří o nezapomenutelném zážitku a cestě k Oscaru

Faye Dunawayová řekla, že „Network“ (1976) byl „jediný film, který jsem kdy natočila a u kterého jste se nedotkli scénáře, protože to bylo skoro, jako by byl napsaný ve verších“. S režisérem... Read more »

Pohádky mlynáře Pšeničky-laskavé pohádky pro všechny děti

Máte rádi pohádky? Hledáte pro své děti milý příběh, který vám bude vyprávět mlynář Pšenička? Lucie Krystlíková je autorkou knihy Pohádky mlynáře Pšeničky.  Read more »

Tvoříme s prožitkem-jak rozvíjet dětskou kreativitu

Tvoříte rádi? Máte děti, či s nimi pracujete? Tak právě ve vaší knihovničce by neměla chybět příručka s názvem Tvoříme prožitkem, jehož autorkou je Radka Rubešová.  Read more »

Radleigh Valentine, Dan Craig: Tarot Andělské moudrosti

Krásná směs základních symbolů tarotu, andělských doteků a zajímavě hledaných zákoutí významů každé karty, to je Tarot Andělské moudrosti. Autoři se do toho pustili opravdu ze srdce a na výsledku je... Read more »

Dr. Robert Glover: Přestaň být hodným klukem!

Kniha nejen pro muže, ale i pro ženy, to je zásadní poznatek! Nebýt muž ve své síle bolí. Bolí to muže a bolí to i ženy, protože pravý, zodpovědný a rozhodný muž chybí... Read more »
Stránka načtena za 2,71422 s | počet dotazů: 172 | paměť: 31864 KB. | 18.10.2024 - 09:09:27