Kritiky.cz > Filmy > Kritický Klub > T2 Trainspotting

T2 Trainspotting

36940DDC00000578 3707301 image m 12 1469462844889
36940DDC00000578 3707301 image m 12 1469462844889
Načítám počet zobrazení...
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...
Navazovat na kul­tov­ní film, kte­rým prv­ní Trainspotting bez­po­chy­by je, není nikdy jed­no­du­ché. Před reži­sé­rem Danny Boylem a scé­náris­tou Johnem Hodgem tudíž roz­hod­ně nestál leh­ký úkol.
Související obrázek
Uplynulo dva­cet let, dva­cet let od chví­le, kdy Mark Renton (Ewan McGregor) zra­dil své přá­te­le a ute­kl s jejich spo­leč­ný­mi peně­zi. Usadil se v Amsterodamu, kde začal žít nor­mál­ní život. Nyní se po srdeč­ní pří­ho­dě vra­cí zpát­ky do Edinburghu, kde stá­le žijí jeho sta­ří kámo­ši Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Ti samo­zřej­mě na sta­rou křiv­du neza­po­mě­li, zvláš­tě Begbie si na Marka brousil zuby, ale zby­lí dva ho vza­li na milost a se Sick Boyem, kte­rý si teď nechá­vá říkat Simon, dokon­ce plá­nu­jí zalo­žit nevěs­ti­nec.
Výsledek obrázku pro t2 trainspotting
Snímek samo­zřej­mě těží z nos­tal­gie na původ­ní film, ale není to prá­vě to, co divák chce? Nechceme opět vidět podi­vín­ské­ho Spuda nebo cho­le­ric­ké­ho Begbieho? Odkazy na původ­ní film se to tu jen hemží a člo­vě­ka kaž­dou chví­li popad­ne nos­tal­gic­ká nála­da a chuť pus­tit si prv­ní díl z roku 1996. Danny Boyle totiž odka­zu­je na původ­ní film vtip­ně a ori­gi­nál­ně. Pokud byl prv­ní film výpo­vě­dí mla­dé nar­ko­man­ské gene­ra­ce, tak T2 je výpo­vě­dí neú­spěš­né střed­ní gene­ra­ce, kte­rá neví, co dál se svým živo­tem a žije, ať už si to při­zná nebo ne, ze vzpo­mí­nek na minu­lost. Film se prá­vě v tom­to ohle­du samo­zřej­mě lehce dotý­ká i soci­ál­ních témat. Nejde však pří­liš do hloub­ky, od toho je tu loň­ský sní­mek Kena Loache Já, Daniel Blake.
Danny Boyle nato­čil důstoj­né pokra­čo­vá­ní dva­cet let staré­ho kul­tov­ní­ho fil­mu, ale bylo vůbec potře­ba? To si musí roz­hod­nout kaž­dý divák sám.
Hodnocení: 80%

Tento člá­nek napsal autor Marek Danko, kte­rý je redak­to­rem webu Kritický Klub

Patří do rubri­ky: Filmové recen­ze

Podívejte se na hodnocení T2 Trainspotting na Kinoboxu.

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
  • Titulky k American Housewife S04E19 - Vacation!20. května 2020 Titulky k American Housewife S04E19 - Vacation! Konečně nastal kýžený okamžik a Ottovi se vydávají na toužebně očekávaný výlet do Kalifornie. Katie se tam chystá oslavit své kulaté narozeniny. Chce si splnit jedno své přání, ale netuší, […] Posted in Titulky
  • Zachraňte vojína Ryana30. ledna 2022 Zachraňte vojína Ryana Recenze na film Saving private Ryan (Zachraňte vojína Ryana): Právě jsem napravil jeden ze svých velkých filmových restů a konečně zhlédl tento film, jež proslul svým naturalistickým […] Posted in Krátké recenze
  • 3. července 2018 Jiří Strach představí ve Varech svůj nový tým kriminalistů edm nových dílů seriálu Labyrint čeká na diváky v již třetím pokračování kriminálky Jiřího Stracha. Hlavním motivem nadcházející série bude vyšetřování několika vražd propojených […] Posted in Filmové premiéry
  • Dámský gambit - Je to dobré, když žena natře "prdel" zkušeným šachistům.3. prosince 2020 Dámský gambit - Je to dobré, když žena natře "prdel" zkušeným šachistům. Seriál Dámský gambit je hitem posledních týdnů, sledovali jej snad i ti, kteří by si o šachovnici jinak neopřeli ani staré ukrajinské kolo. Já jsem šachy dříve hrával a i dnes si občas […] Posted in TV Recenze
  • Logan: Wolverine10. března 2017 Logan: Wolverine Před sedmnácti lety nám film X-Men představil Logana. Za tu dobu se jeho postava vyvinula, a všech těch 9 větších či menších rolí vedlo právě k tomuto bodu. Logan: Wolverine byl snad […] Posted in Krátké recenze
  • Meky - Meky v bodech a datech2. července 2020 Meky - Meky v bodech a datech 21. října 1952 V Bratislavě se anglické matce Ruth Gale a slovenskému otci Šimonovi Žbirkovi narodil malý Miro jako nejmladší ze tří bratrů. 1961 Po bratislavských ulicích […] Posted in Speciály
  • Highlights | France vs. Italy | 2022 #IIHFWorlds18. května 2022 Highlights | France vs. Italy | 2022 #IIHFWorlds Posted in Videa
  • V nitru Llewyna Davise | Inside Llewyn Davis [60%]13. února 2014 V nitru Llewyna Davise | Inside Llewyn Davis [60%] Bratři Ethan a Joel Coenovi platí stále za ty osobitější tvůrce v současném Hollywoodu. Výčet filmů kterými obohatili filmový svět nekončí jen u nějvětších pecek jako Big Lebowski […] Posted in Filmové recenze
  • Kubi14. června 2024 Kubi Zajímavý samurajský film, kde samurajští velitelé jsou zde vyobrazení jako přehnané karikatury ( Oda Nobunaga je tu vyloženě šílenec a šašek), ale bohužel ve srovnání se Šogunem ty […] Posted in Krátké recenze
  • Mothman Prophecies (2002)30. května 2012 Mothman Prophecies (2002) Richard Gere náhodou dojede do městečka, ve kterém místní obyvatelé mají zvláštní vidiny, které se začnou skutečně vyplňovat. John Klein je úspěšný novinář. Se svou ženou Mary se […] Posted in Horory
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,59782 s | počet dotazů: 264 | paměť: 65949 KB. | 24.07.2025 - 14:26:56