Višně mi nikdy nechutnaly - byly na mě moc kyselé a tak jsem na jídlo i na pečení preferovala třešně. Až minulý rok jsem z nich zkusila něco upéct a žasla jsem! Jejich nakyslá chuť krásně vynikne ve sladkém koláči a vy upečete něco absolutně úžasného. Do tohoto receptu jsem přidala i hořkou čokoládu s vysokým procentem kakaa - teď zavřete oči a představte si to spojení chutí - sladká, kyselá, hořká. Celek je úžasný, to vám zaručuji!
Ingredience
(dortová forma)
- 4 lžíce kakaa (používám nepražené, víc vynikne)
- 200 g oleje nebo přepuštěného másla (ghí)
- 100 g kokosového cukru
- 2 vejce (rozmačkaný banán)
- 200 g mouky (smíchala jsem celozrnnou špaldovou, jáhlovou a pohankovou)
- 1 kypřící prášek
- 200 ml rostlinného mléka (použila jsem čokoládové sójové)
- 4 hrsti vypeckovaných višní
- 100 g hořké čokolády na vaření
Postup
Smícháme kakao, olej, cukr, vejce, mouku, kypřící prášek a mléko dohromady. Mixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do vymazané dortové formy, poklademe vypeckovanými višněmi a přidáme kousky čokolády. Pečeme na 160 stupňů (horkovzdušná trouba) nebo na 180 stupňů přibližně 30 minut - dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Můžeme posypat moučkovým třtinovým cukrem a podáváme - já sama mám nejraději ještě vlažný koláč, když je čokoláda ještě trochu rozteklá. Dobrou chuť!
Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
Nejnovější komentáře