Iveta Fabešová si vydobyla své pevné místo na českém cukrářském nebi. Každý milovník sladkého by si rád dal cokoliv z její cukrářské dílny. Ne všichni mají to štěstí, že se mohou stavit na kávu a dortík osobně a právě pro ně je určena kniha Vše sváteční, která láká k vlastním pokusům s pečením.
Iveta Fabešová se tentokrát nechala inspirovat léty prověřenými recepty jedné z našich nejslavnějších kuchařek a cukrářek Marie Janků Sandtnerové a jejím receptům vdechla moderní ráz. Nečekejte však náhradu ve stylu raw, sugar feee,.. V hlavních rolích opět najdeme mouku, máslo, cukr, vejce a ověřené postupy, které fungovaly a fungovat budou i nadále.
Pro lepší orientaci je kniha rozdělena do čtyř kapitol a už názvy samotné lákají k ochutnání. Nesbíhají se vám sliny, když si čtete o Lanýžích, cukrovích do košíčků a likérech? Co takhle Rohlíčky, chlebíčky a dezerty k obědu? Nelze vynechat ani Krémové cukroví a co teprve královská disciplína Dorty a košíčky? Samozřejmostí pak jsou ilustrace u každého receptu a obrazový obsah na závěr, pokud byste chtěli sladkost k pečení vybírat na základě fotografií.
Kromě podrobného receptu v klasickém pořadí seznam surovin a postup v knize najdeme i tipy od Ivety Fabešové pro ještě lepší výsledek.
Pečení podle této knihy není pro úplné začátečníky, kteří si netroufnou ani na perníčky, ale na druhou stranu nemusíte mít výuční list v oboru cukrář, abyste si dokázali cukroví upéct. Některé postupy však vyžadují určitou znalost a zkušenost. Jak vypadá nabobtnaná želatina, máslo ušlehané do pěny,…? Zkušenější ví a ti méně zkušení budou muset začít pozvolna. Velkým plusem je, že pro pečení nepotřebujete žádné těžko sehnatelné ingredience, stroje nebo pomůcky. Vše pohodlně seženete v každém obchodě.
Kdo chce do svého pečícího repertoáru zařadit novinky, ale zase nemá odvahu se nijak významně odchýlit od lety předávané klasiky, čte Vše sváteční správně. Čtenáři zde najdou inspiraci buď pro své vlastní výrobky nebo pro návštěvu Prahy a Werichovy vily, kde Iveta Fabešová aktuálně provozuje svoji cukrárnu.
8. dubna 2016 Šumivka aneb šumivá limonáda z bezu
A co všechno budeme potřebovat pro tuhle limonádu, kterou milují převážně děti?
7 květů (květenství) černého bezu
500 g jemného krystalového cukru
1 citrón
4 litry vody
Postup je velmi […] Posted in Domácí rady
18. června 2022 Tajemství rodiny M. – dobrodružství jedné obyčejné rodiny Máte doma desetiletou dceru či syna? Chcete jim udělat radost a darovat jim báječné čtení? Pavlína Jurková je autorkou knihy Tajemství rodiny M., jež vydala Euromedia Group a.s, v edici […] Posted in Recenze knih
11. července 2014 Laura Dern Laura Elizabeth Dernová, nepřechýleně Dern, (* 10. února 1967) je americká herečka, režisérka a filmová producentka. Pochází ze známé herecké rodiny, jejím otcem je Bruce Dern a matkou […] Posted in Profily osob
13. prosince 2022 Král Šumavy: Fantom temného kraje Do našich televizí se vrací slavný "Král Šumavy". Není to naštěstí ten slavný „komunistický“ Král Šumavy z roku 1959, ale je to nový třídílný seriál, který od premiéry během dalších dvou […] Posted in TV Recenze
14. října 2022 Titulky k La Brea S02E03 – The Great Escape Eva a Levi plánují velký útěk a doufají v pomoc od dalších vězňů. Dostat se z dolů však nebude vůbec snadné. Zásoby jídla se tenčí a tak se Lucas rozhodne pro riskantní plán, i když […] Posted in Titulky
9. července 2014 Blended [35%] Adama Sandlera mám zkártka rád. I přesto, že mě jeho poslední filmy těžce nebaví a Jack a Jill považuju za jedno z největších zvěrstev posledních let, už jen díky faktu, že jsem na jeho […] Posted in Filmové recenze
28. listopadu 2014 Skeleton Lake (2012) Bankovní lupiči naruší teritorium veterána z Vietnamu a za tuto nerozvážnost zaplatí životem. Šestice bankovních lupičů ukrade přes 3 miliony dolarů, ale všechno nejde podle […] Posted in Horory
5. března 2016 Český lev 2016 Měl jsem zase jednou těžký den, neb v brzkém ranním čase jsem ještě válel na parketu při florbalovém plese, ale naštěstí mě má vnitřní síla (nebo snad Síla) umožnila zůstat vzhůru přes […] Posted in Kritický Klub
Nejnovější komentáře