Iveta Fabešová si vydobyla své pevné místo na českém cukrářském nebi. Každý milovník sladkého by si rád dal cokoliv z její cukrářské dílny. Ne všichni mají to štěstí, že se mohou stavit na kávu a dortík osobně a právě pro ně je určena kniha Vše sváteční, která láká k vlastním pokusům s pečením.
Iveta Fabešová se tentokrát nechala inspirovat léty prověřenými recepty jedné z našich nejslavnějších kuchařek a cukrářek Marie Janků Sandtnerové a jejím receptům vdechla moderní ráz. Nečekejte však náhradu ve stylu raw, sugar feee,.. V hlavních rolích opět najdeme mouku, máslo, cukr, vejce a ověřené postupy, které fungovaly a fungovat budou i nadále.
Pro lepší orientaci je kniha rozdělena do čtyř kapitol a už názvy samotné lákají k ochutnání. Nesbíhají se vám sliny, když si čtete o Lanýžích, cukrovích do košíčků a likérech? Co takhle Rohlíčky, chlebíčky a dezerty k obědu? Nelze vynechat ani Krémové cukroví a co teprve královská disciplína Dorty a košíčky? Samozřejmostí pak jsou ilustrace u každého receptu a obrazový obsah na závěr, pokud byste chtěli sladkost k pečení vybírat na základě fotografií.
Kromě podrobného receptu v klasickém pořadí seznam surovin a postup v knize najdeme i tipy od Ivety Fabešové pro ještě lepší výsledek.
Pečení podle této knihy není pro úplné začátečníky, kteří si netroufnou ani na perníčky, ale na druhou stranu nemusíte mít výuční list v oboru cukrář, abyste si dokázali cukroví upéct. Některé postupy však vyžadují určitou znalost a zkušenost. Jak vypadá nabobtnaná želatina, máslo ušlehané do pěny,…? Zkušenější ví a ti méně zkušení budou muset začít pozvolna. Velkým plusem je, že pro pečení nepotřebujete žádné těžko sehnatelné ingredience, stroje nebo pomůcky. Vše pohodlně seženete v každém obchodě.
Kdo chce do svého pečícího repertoáru zařadit novinky, ale zase nemá odvahu se nijak významně odchýlit od lety předávané klasiky, čte Vše sváteční správně. Čtenáři zde najdou inspiraci buď pro své vlastní výrobky nebo pro návštěvu Prahy a Werichovy vily, kde Iveta Fabešová aktuálně provozuje svoji cukrárnu.
17. října 2018 S11E02: The Ghost Monument Za dávných časů v historii se byl jeden Pán času, zachraňoval svět, několikrát umřel a regeneroval se, až se po poslední smrti se regeneroval do ženy. Nová doktorka ztratila svoji loď a […] Posted in TV Recenze
13. ledna 2017 Assassin’s Creed - HISTORICKÝ KONTEXT Jedním z největších úspěchů frančízy Assassin’s Creed bylo chytré spojení skutečné historie se zintenzívněnou fantazií. Asasíni a templáři jsou obě skutečné skupiny, jejichž filosofie jsou […] Posted in Speciály
11. března 2014 Nemoc si nevybírá I v dnešní době se stále potýkáme s chorobami, jejichž léčba doposud není známá, což je docela velký problém. Alzheimerova choroba je jednou z nich. Když člověk onemocní touto chorobou, […] Posted in Domácí rady
24. května 2022 Top Gun: Maverick – Recenze – 80 % Film Top Gun z roku 1986 se stal jedním ze symbolů 80. let, na němž si kromě vycházející hvězdy Toma Cruise udělali jméno i režisér Tony Scott a tehdy začínající herec Val Kilmer. […] Posted in Filmové recenze
8. února 2019 RECENZE: Overlord J.J. Abrams rozhodně nepatří v Hollywoodu mezi žádné zahálky. Nejznámější značky, které má aktuálně pod palcem jsou Star Wars, Star Trek, Mission Impossible nebo Cloverfield. Zatím […] Posted in Filmové recenze
1. září 2020 Vladimír Körner - Střepiny v trávě (1964) Körnera mám rád, ačkoliv jsem toho od něj četl relativně málo, tak většinu jeho scénářů k filmům mám "nakoukaných". Ve všech jeho dílech se objevuje typická "körnerovština", tedy zajímavý […] Posted in Recenze knih
21. června 2018 Jurský svět: Zánik říše - Sbohem, Islo Nublar: Zrod Zániku říše Je těžké tomu uvěřit, ale když tvůrci filmu Jurský svět začali roku 2015 s jeho přípravami, netušili, že jejich milovaná práce se stane jedním z nejvýdělečnějších filmů všech dob. Režiséra […] Posted in Speciály
Nejnovější komentáře