Kritiky.cz > 2024 > Leden > 02

Jeden gól: Fotbalová komedie Taiky Waititiho minula branku

Nizozemsko-americký fot­ba­lo­vý tre­nér se sna­ží zvrá­tit situ­a­ci fot­ba­lo­vé­ho týmu Americké Samoy po nej­hor­ší poráž­ce v his­to­rii mis­trov­ství svě­ta ve fil­mu Jeden gól, kte­rý o víken­du vstu­pu­je do čes­kých kin. Tato odu­šev­ně­lá kome­die... Read more »

Anna Lee: Cesta od londýnského divadla k Hollywoodu a titulu „královna rychlokvašek“

Anna Lee se naro­di­la jako dce­ra duchov­ní­ho Joan Boniface Winnifrith a její otec ji povzbu­zo­val k herec­ké kari­é­ře. Po výcvi­ku v lon­dýn­ské Royal Albert Hall se vyda­la na diva­del­ní prk­na a poz­dě­ji se zača­la... Read more »

Od dětského snu k velkému plátnu: Cesta Tii Carrere k slávě ve světě hudby a filmu

Althea Rae Janairová se v dět­ství tou­ži­la stát zpě­vač­kou. Přestože byla v roce 1985 ve svých 17 letech vyřa­ze­na v prv­ním kole sou­tě­že „Star Search“, vši­ml si jí míst­ní pro­du­cent při náku­pu v obcho­dě... Read more »

Absurdistán (2006): Dax Sheppard odhaluje kontroverze a nedostatečný marketing filmu

Dax Sheppard u pří­le­ži­tos­ti uve­de­ní své­ho fil­mu Absurdistán (2006): „Vtipné je, že ani v kinech, kde se film pro­mí­tal, ho na Moviefone neu­ved­li správ­ně. Vzpomínám si, že to byl vel­ký pro­blém.... Read more »

Nebeský výstup a pád Williama Hainese: Od Hollywoodského kasovního taháku k designérskému géniovi s otevřeným srdcem

William Haines se naro­dil ve Stauntonu ve Virginii, ale ješ­tě jako tee­nager ute­kl a začal žít po svém, pře­stě­ho­val se do New Yorku a spřá­te­lil se s tako­vý­mi poz­děj­ší­mi holly­wo­od­ský­mi hvězda­mi, jako byli... Read more »

Režisér Todd Haynes a jeho kriticky známý film o Karen Carpenterové: Barbie, anorexie a kontroverze

„Superstar: Příběh Karen Carpenterové“ je ame­ric­ký krát­ký živo­to­pis­ný film z roku 1987, kte­rý reží­ro­val Todd Haynes, na scé­ná­ři se podí­le­li Haynes a Cynthia Schneiderová a kte­rý sle­du­je scé­ny z posled­ních sedm­nác­ti let živo­ta... Read more »

Nevydařená kauza Cuba Gooding Jr.: Příběh jeho působení v filmu „Jerry Maguire“ a kontroverzních momentů na place

Když se Cuba Gooding Jr. popr­vé uchá­zel o roli Roda Tidwella ve fil­mu „Jerry Maguire“ (1996), dělal to pro stu­dio s Robinem Williamsem v domně­ní, že Williams bude hrát hlav­ní roli. Tom... Read more »

„Muž, který chtěl být milován, a kocour, který se do něj zamiloval“

Kniha „Muž, kte­rý chtěl být milo­ván, a kocour, kte­rý se do něj zami­lo­val“ si mě zís­ka­la a uča­ro­va­la hned na prv­ní pohled, hlav­ně pro svo­jí kou­zel­ně vyma­lo­va­nou obál­ku, z kte­ré doslo­va sálá... Read more »

Tři mušketýři: Milady

První díl mě bavil více bohužel. Je to moc hezky natočené ( Kamerové záběry berou dech), herci hrají perfektně, akce je méně, ale když na ní dojde je opět... Read more »

Bastard

Výborné historické drámo, které chytne za koule! Mads Mikkelsen by se měl vykašlat na Hollywood, protože tam je to přešlap za přešlapem, ale jakmile hraje ve své rodné domovině... Read more »
Stránka načtena za 3,58866 s | počet dotazů: 184 | paměť: 40291 KB. | 08.09.2024 - 05:00:49