Kritiky.cz > Recenze her > Retro games > Lost Horizon (2010)

Lost Horizon (2010)

aSKNojhmQVg
aSKNojhmQVg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...
Když jsem byl malý kluk, tak do kin krát­ce po revo­lu­ci dora­zil Indiana Jones a chrám zká­zy. Byl jsem na tom. Ohromující! Pak jsem to po letech viděl zno­vu a byl tro­chu roz­ča­ro­ván, pro­to­že film mě už zda­le­ka neba­vil tak, jako v dět­ství. Přesto jsem si v sobě ucho­val tako­vou pří­jem­nou vzpo­mín­ku.
No a prá­vě tu hod­ně roz­zá­ři­la počí­ta­čo­vá hra od Animation Arts s názvem Lost Horizon.

Pokud se nechá­te něčím inspi­ro­vat, tak jsou mož­né dvě ces­ty. Jít ces­tou pou­hé­ho plagi­á­tu (někdy to zabí­rá), nebo se poku­sit vzdát čest legen­dě. Lost Horizon se vydá­vá - díky­bo­hu - ces­tou dru­hou. Je jas­né, že inspi­ra­ce fil­my a hra­mi s tema­ti­kou Indiana Jonese je zřej­má, ale při­jí­má to, dokon­ce si z toho občas udě­lá pěk­nou legra­ci. To se cení. Přístup k lát­ce zvlád­li tvůr­ci na jed­nič­ku.
Hra nás zavá­dí do Hongkongu tři­cá­tých let, ale jak to v podob­ných pří­bě­zích už bývá, tak se člo­věk podí­vá lec­kde :). V pod­sta­tě se jed­ná o kla­sic­kou „point and click“ adven­tu­ru, kte­rá kom­bi­nu­je v zása­dě logic­ké sbí­rá­ní a pou­ží­vá­ní před­mě­tů s něko­li­ka her­ní­mi „puzz­ly“. Jejich nároč­nost je pod­le mě pro vět­ši­nu hrá­čů cel­kem v poho­dě. Osobně se mi nikdy nestal del­ší zákys. Pokud jsem už mís­ty nevě­děl kudy dál, tak sta­či­lo pro­jít ješ­tě jed­nou loka­ci a všim­nout si dosud opo­me­nu­té­ho před­mě­tu, apod. Tady se také zada­ři­lo.
Velmi zají­ma­vou věcí je (i když mož­ná už to bylo pou­ži­to v jiných adven­tu­rách od toho­to stu­dia) mož­nost pře­pí­nat mezi posta­va­mi. To se zejmé­na v závě­ru hry dost daří a hře to tak dodá­vá super atmo­sfé­ru.
Hra je roz­dě­le­na do cel­kem sed­mi kapi­tol, z nichž jako nej­po­ve­de­něj­ší mi při­šla ta, kte­rá se ode­hrá­va­la v nacis­tic­kém Německu během olym­pij­ských her v Berlíně. Olympijské hry a tajem­ný hrad plný nác­ků. Co chtít více?
Osobně tedy hru dopo­ru­ču­ji všem milov­ní­kům kla­sic­kých adven­tur, i když u nich tak nějak před­po­klá­dám, že už o ni beze­spo­ru sly­še­li :). Cena se v sou­čas­nos­ti pohy­bu­je pod 200 korun.

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,38756 s | počet dotazů: 253 | paměť: 72033 KB. | 02.05.2024 - 21:42:14