Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak vlastně na to. Říká se, polévka je grunt, takže nemůže chybět ani tady. Řekla bych, že tentokrát jsou to docela silné polévky, ale určitě by se dala nějaká vybrat. Jiří Babica ani tentokrát nezapomněl na masožravce. Najdeme tu například hovězí roládu nebo rumpsteak po argentinsku.
V kapitole hosté, se věnuje opět receptům, které vařili v jeho pořadu kuchaři tzv. z lidu. Já osobně si myslím, že to jsou docela speciality než v uvozovkách normální jídlo. V oddíle zeleniny je použitá často taková, jakou já nemám ráda – cuketa, lilek, kedlubny. Ale to neznamená, že to druhému nebude chutnat. V téhle kuchařce je zvláštní kapitola – krizové recepty – dalo by se to označit i termínem co dům dal.
Opět ani zde nemůže chybět mleté maso. Mě zaujala třeba sekaná bábovka. Mám ráda houby, takže mě potěšily houbové recepty, které v prvním díle nebyly. Ve speciálech najdeme trhanec po thajsku nebo tresku pod mandlovou krustou a jiné. Na poslední oddíl – dezerty, jsem se těšila, protože mám ráda sladké, a to všeobecně. Máme tady jablečný koláč, tvarohové miništoly či meruňky pod čepicí. Kuchařka se mi líbí, určitě by se dalo vybrat něco k uvaření. Vím, co říkám, jsem totiž ze stejného oboru. Kuchařka má 190 stran.
23. dubna 2017 Jiří Babica na cestách - kniha - recenze Jiří Babica na cestách je kuchařka rozdělená podle světadílů a následně i některých zemí. Evropa je dost rozlehlá, tedy co se týká receptů v této knize. Nejvíce předpisů najdete z Německa […] Posted in Recenze knih
23. dubna 2017 Babicovy fotbalové dobroty - kniha - recenze Jiří Babica nikdy nezahálel a souběžně se svými televizními pořady vyráběl i kuchařky. Další v pořadí Babicovy fotbalové dobroty spadají mezi trochu odlišné, než na co jsou fanoušci […] Posted in Recenze knih
24. března 2017 Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři - kniha - recenze V této knize se sešli dvě velké osobnosti vaření – Jaroslav Sapík a Jiří Babica. Mám ráda obálky knih všeobecně a tady mě zaujalo jejich společné foto. Kniha má podtitul Čtyři roční období […] Posted in Recenze knih
23. března 2017 Babicovy dobroty - kniha - recenze V každé televizi se dnes vaří a také se čile vydávají kuchařky. Jedním z nejznámějších kuchařů je Jiří Babica. Svou první kuchařku jednoduše nazvanou Babicovy dobroty s podtitulem Jak jíst […] Posted in Recenze knih
10. června 2024 Bezlepková dieta Byla vám diagnostikována celiakice či jste se jen rozhodli jíst více zdravě, tedy bez lepku, a moc nevíte, jak se nyní stravovat? Inspiraci můžete najít v knize Bezlepková dieta, kde […] Posted in Recenze knih
15. května 2024 Recept na oslavu-důvod k pečení se vždycky najde Hledáte inspirace pro vaše vaření a pečení? Chystáte oslavu, chcete oslnit vaše blízké i známé? Novinka s názvem Recept na oslavu vám bude rozhodně nápomocna. Každý recept je detailně […] Posted in Recenze knih
20. července 2023 Vlastimil Hela: Odkaz žítkovských bohyní Každá další kniha na toto téma je vydařenější. Tentokrát se dostáváme do světa jejich léčení, mluvy, magie… opět můžeme atmosféru nasát i skrze obrázky v knize. Více prostoru pak autor […] Posted in Knihovnička
15. května 2023 Upeč si svou lásku z kvásku Pečení vlastního chleba z kvásku se stalo v posledních letech docela oblíbené. Pokud vás láká si upéct svůj chleba, ale nevěříte si, nebo nevíte, kudy do toho, pak tato kniha je tu pro […] Posted in Recenze knih
12. března 2023 HRAD VE SKOTSKU Dopřát si příjemnou romantickou slaďárnu s neodolatelnými pokrmy a atmosférou blížících se Vánoc teď - na začátku jara? Proč by ne? Máte-li chuť se přenést v čase do příjemného […] Posted in Recenze knih
Nejnovější komentáře