Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak vlastně na to. Říká se, polévka je grunt, takže nemůže chybět ani tady. Řekla bych, že tentokrát jsou to docela silné polévky, ale určitě by se dala nějaká vybrat. Jiří Babica ani tentokrát nezapomněl na masožravce. Najdeme tu například hovězí roládu nebo rumpsteak po argentinsku.
V kapitole hosté, se věnuje opět receptům, které vařili v jeho pořadu kuchaři tzv. z lidu. Já osobně si myslím, že to jsou docela speciality než v uvozovkách normální jídlo. V oddíle zeleniny je použitá často taková, jakou já nemám ráda – cuketa, lilek, kedlubny. Ale to neznamená, že to druhému nebude chutnat. V téhle kuchařce je zvláštní kapitola – krizové recepty – dalo by se to označit i termínem co dům dal.
Opět ani zde nemůže chybět mleté maso. Mě zaujala třeba sekaná bábovka. Mám ráda houby, takže mě potěšily houbové recepty, které v prvním díle nebyly. Ve speciálech najdeme trhanec po thajsku nebo tresku pod mandlovou krustou a jiné. Na poslední oddíl – dezerty, jsem se těšila, protože mám ráda sladké, a to všeobecně. Máme tady jablečný koláč, tvarohové miništoly či meruňky pod čepicí. Kuchařka se mi líbí, určitě by se dalo vybrat něco k uvaření. Vím, co říkám, jsem totiž ze stejného oboru. Kuchařka má 190 stran.
Knihu věnovalo nakladatelství Eminent.
- Autor: Jiří Babica
- Žánr: kuchařky
- Nakladatelstvi: Eminent
- Datum vydání: 2010