Kritiky.cz > Domácí rady > Sušená rajčata

Sušená rajčata

rajcata
rajcata
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Jedna z mož­nos­tí, jak si pora­dit s vel­kou úro­dou raj­čat, jsou suše­ná raj­ča­ta. Skvělá k těs­to­vi­nám, na piz­zu, do růz­ných poma­zá­nek a salá­tů... Možností je hro­ma­da, tuhle lahůd­ku musí­te mít v záso­bě.

IMG_2805

Rajčata nej­pr­ve nakrá­jí­me - men­ší raj­čát­ka na polo­vi­nu, vět­ší může­me i na čtvrt­ky. Necháme je i s duži­nou - bez nich by zby­la z raj­čat jen suchá slup­ka. Položíme je řezem dolů do sušič­ky a suší­me na 70 stup­ňů 2 - 3 dny. Rajčata nesu­ší­me úpl­ně do tvr­da, chce­me, aby zůsta­la měk­čí, ješ­tě s tro­chou duži­ny.

Vezmeme men­ší skle­nič­ku a na dno nasy­pe­me 2 - 4 plát­ky česne­ku, čtvrt lžič­ky třti­no­vé­ho cuk­ru a špet­ku suše­ných byli­nek - bazalka, ore­gá­no a tymi­án (čer­s­tvý­mi ale také nic nezka­zí­te). Přidáme suše­ná raj­ča­ta a zali­je­me slu­neč­ni­co­vým ole­jem. Lehce zavře­me víč­kem a skle­nič­kou mír­ně pokle­pe­me, abychom dosta­li ven vzdu­cho­vé bub­li­ny. Poté doli­je­me olej až k okra­ji skle­nič­ky - pokud by vám raj­ča­ta kou­ka­la, moh­la by se zka­zit.

Víčko pev­ně utáh­ne­me a zava­řu­je­me v hrn­ci s vodou při tep­lo­tě cca 85 stup­ňů při­bliž­ně půl hodi­ny. Rajčata Vám tak vydr­ží celou zimu.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,18837 s | počet dotazů: 265 | paměť: 62902 KB. | 16.01.2025 - 10:14:12