Čajová směs číslo jedna:
Rozrazil, list podbělu, plicník a jitrocel smícháme stejným dílem. Na jeden šálek čaje vezmeme vrchovatou čajovou lžičku směsi.
Spaříme horkou vodou a necháme půl minuty vyluhovat.
Tento poněkud hořký čaj osladíme medem nebo ve vodě ještě před spařením bylin rozpustíme kandysový cukr.
Čajová směs číslo dvě:
Šálek studené vody přivedeme spolu s plátkem citronu a čajovou lžičkou kandysového cukru k varu.
Poté odstavíme z plotýnky a přisypeme vrchovatou čajovou lžičku jitrocele a mateřídoušky, smíchaných stejným dílem.
Směs necháme půl minuty vyluhovat, scedíme a horký čaj po doušcích vypijeme.
Tento čaj, kterého pijeme čtyři až pět šálků denně, bychom měli pokaždé připravit čerstvý.
Zdroj: Byliny z Boží zahrady od Maria Treben
Zdroj Foto: Pixabay
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
Nejnovější komentáře