Kritiky.cz > Domácí rady > Černá rýže s kurkumou a fazolemi

Černá rýže s kurkumou a fazolemi

plant flower food herb produce flavor 652927 pxhere.com
plant flower food herb produce flavor 652927 pxhere.com
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Místo čer­ve­ných fazo­lí může­te pou­žít bílé a čer­nou rýži nahra­dit čer­ve­nou, hně­dou nebo natu­ral. Nebojte se expe­ri­men­to­vat a pozná­vat nové dru­hy rýže, ta chuť vás pře­kva­pí!

Co obsa­hu­je navíc čer­ná rýže? Na roz­díl od bílé rýže je plná anti­o­xi­dan­tů, esen­ci­ál­ních ami­no­ky­se­lin, vita­mí­nů, zin­ku, váp­ní­ku, fos­fo­ru a žele­za. Léčivé účin­ky čer­né rýže jsou ukry­ty v čer­né ven­kov­ní vrst­vě - otru­bách - čis­tí ját­ra, sni­žu­je hla­di­nu špat­né­ho cho­leste­ro­lu, má pro­ti­zá­nět­li­vé účin­ky a mno­ho dal­ší­ho.

Ingredience

  • 3 strouž­ky česne­ku (nakrá­je­ný na plát­ky)
  • 1 ČL (čajo­vá lžič­ka) nastrou­ha­né­ho čer­stvé­ho zázvo­ru
  • 2 ČL bílé miso pas­ty
  • 2 PL (polév­ko­vá lží­ce) lahůd­ko­vé­ho drož­dí
  • špet­ka mle­té kur­kumy
  • špet­ka mle­té­ho kori­an­d­ru
  • špet­ka kmí­nu
  • špet­ka pepře
  • 1 šálek čer­né rýže (hně­dá, čer­ve­ná)
  • 2 a půl šál­ku zele­ni­no­vé­ho výva­ru nebo vody
  • 1 PL oli­vo­vé­ho ole­je
  • 3 šál­ky malých růži­ček bro­ko­li­ce
  • 1 šálek mra­že­né kuku­ři­ce
  • 1 mrkev nakrá­je­ná na plát­ky
  • 100 ml sójo­vé sme­ta­ny
  • 1 a půl šál­ku vaře­ných čer­ve­ných fazo­lí nebo z ple­chov­ky pro­plách­nu­tých

Postup

Na vel­ké pán­vi ohře­je­me 2 polév­ko­vé lží­ce vody. Vložíme do ní plát­ky česne­ku, nastrou­ha­ný zázvor a 1 minu­tu vaří­me. Přidáme miso pas­tu, lahůd­ko­vé drož­dí, kur­ku­mu, mle­tý kori­an­dr, kmín, pepř a nako­nec rýži. Promícháme, zali­je­me vodou nebo výva­rem a při­ve­de­me k varu.

Snížíme tep­lo­tu na níz­ký stu­peň, zakry­je­me puklič­kou a poma­lu vaří­me
35 - 40 minut. Dokud není rýže měk­ká, občas pro­mí­chá­me.

Mezitím na oli­vo­vém ole­ji res­tu­je­me bro­ko­li­ci s mrkví. Když zele­ni­na začne měk­nout, při­sy­pe­me kuku­ři­ci a fazo­le. Zalijeme rost­li­nou sme­ta­nou, pro­hře­je­me a nako­nec smí­chá­me s hoto­vou rýží.

Hotovou směs podá­vá­me se zele­ni­no­vým salá­tem - já zvo­li­la ledo­vý salát s čer­ve­nou řepou a papri­kou, kte­rý jsem zali­la rýžo­vým ole­jem a bal­sa­mi­kem.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...
Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,33104 s | počet dotazů: 262 | paměť: 71966 KB. | 27.04.2024 - 07:33:44