Sladké brambory jde připravit na více způsobů. Můžete z nich udělat batátovou kaši, jednoduše je uvařit, restovat... já mám nejraději, když je dám na hodinu do trouby, posypu je červenou paprikou a skořicí a čekám, jak se začne po deseti minutách z trouby linout ta báječná vůně.
4 osoby - 10 minut příprava + 1 hodina pečení
Ingredience
- 3 velké batáty
- olivový olej
- 1 lžíce červené papriky
- 1 lžíce sušeného tymiánu (nebo čerstvého)
- 1 lžíce skořice
- sůl, pepř
Postup
1.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Batáty okrájíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme na pekáč, posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem.
2.
Vše rukou promícháme, aby byly batáty rovnoměrně okořeněné. Dáme do trouby a pečeme, dokud nezačnou hnědnout a měknout. Trvá to tak 1 hodinu, během pečení můžeme dvakrát obrátit.
Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
Nejnovější komentáře