Slibuju na vlastní kožich! Třicet šest receptů, které kvalitně položí základy tvůrčí a inspirující vegetariánské kuchyně. Které oživí jakoukoliv kuchyni, nějakým vegetariánstvím možná ani netřeba se ohánět. Kombinace a nové nápady k těmto receptům můžete mít jakékoliv – klidně i masové. Snad jen pozor, rozmlsanci se stanou ještě rozmlsanějšími!
A že fantazie je právě tím, co zažívá nad touto inspirativní náloží dobrot, největší rozlet.
Inspirace na celý den
Jsou kuchařky, které prolistujete a zapomenete. Sem tam něco uvaříte, aby se neřeklo. Ale pak jsou takové, u kterých si napíšete nákupní lístek nebo dokonce je máte v hlavě ve chvíli, kdy nakupujete.
Tak to má být! Máte ji v hlavě prostě celý den!
Nejlepší kuchařka na světě je ta, kterou máte v hlavě ve chvíli, kdy v obchodě nakupujete. Protože vidíte před sebou ten obrázek finálního výsledku, přesně víte, co máte koupit a už se prostě nemůžete dočkat! Mohla bych tu pět chválu, ale nejlépe asi každý udělá, když si něco z této kuchařky prostě vytvoří. Až jsem musela často kartičky odkládat, protože bych neustále vařila.
A rozhodně jsem se z nich naučila pár parádních jídel a fíglů. Sami jistě uznáte, že mnoho z řečeného lze použít i pro masožravce, protože si z Vegetariánských dobrot vytvoříme dobrou přílohu.
Kanárské brambory, plněné cuket i koláče z růžičkové kapusty
Brambory, které vaříte v silně osolené vodě a vodu necháte vyvařit, vypadají lehce ojíněle a svou chutí se podobají bramborám pečeným v ohni. Skvělý nápad! Plněné cukety vás zase naučí využívat rostlinné náplně, sušená rajčata, sýry a náplně spojovat třeba ovčími sýry nebo jogurty… krémová spojení zapečené zeleniny využijete také u slaných koláčů, například ten z růžičkové kapusty může inspirovat i k obyčejné zapečené kapustě na stejný způsob a k jejímu podávání třeba k dobrému steaku.
A o mlsání není nouze - třeba tyhle olivové křupky jsem pekla několikrát. Popravdě, víno k nim ani nechybělo. Chybělo jediné - další miska!
Mnohokrát jsem zapomínala, že jsem v jakési specializované kuchařce, protože mou pozornost a zvědavost zcela ovládly kombinace koření, ingrediencí a jejich horké spojování pečením, mixováním, mícháním salátů… Užitečné tipy, návrhy a zajímavé informace o použitých ingrediencí potom jen podpoří pestrost kartičkových kuchařek a chuť pro sebe něco udělat.
Udělat si opravdu skvělé jídlo a ještě u toho přemýšlet, jak jinak by se dalo udělat příště.
A věřte, že na to příště se budete neskutečně těšit!
Inspirujete se s kuchařkou Vegetariánské dobroty (Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com )
Nejnovější komentáře