Vařím hrozně ráda. Ale někdy je to dopoledne tak uspěchané, děti Vám visí na nohou, potřebujete doma dodělat nějakou práci... a pak přijde přímo božská nabídka. Dnes vaří manžel! Nemusíte se o nic starat, dostanete naservírováno až pod nos. Tyhle obědové chvilky jsou nejlepší!
Můj muž rád bere inspiraci ve vietnamské kuchyni, která je plná zeleniny, ryb a zajímavých vůní. Zkuste si sehnat ústřicovou omáčku, která dodá Vašim jídlům nový chuťový rozměr. Můžete jí samozřejmě vynechat, použijte ale různé druhy koření k doladění chuti. Výborné je například Čínské koření od Grešíka nebo jiné směsi od Sonnetoru. Také zázvor dodává pokrmu příjemně štiplavou chuť, kvůli které stojí za to trochu experimentvat.
Recept je rychlý a jednoduchý, třeba bude inspirovat i Vaše drahé polovičky k vaření. Je to příjemný relax!
Pár slov ke zdraví...
Zázvor má pozitivní účinky na náš trávicí trakt - potlačuje pálení žáhy a nadýmání, podporuje chuť k jídlu. Je výborný k prevenci proti chřipce a nachlazení, pomáhá proti nevolnosti a migréně. V zimě krásně prohřeje celé tělo a dokonce působí i jako afrodiziakum. Zázvor je takové přírodní antibiotikum, které stojí za to zařadit do naší kuchyně.
4 porce - 15 minut
Ingredience
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
zázvor velikosti palce
1 paprika
? lilku
? brokolice
200 g lososa
? pórku
hrst zelených oliv
180 g klíčků mungo
hrst hub (hlíva, shitake,..)
250 bezvaječných nudlí
1 lžíce sojové omáčky Shoyu
2 lžíce ústřicové omáčky
sůl a pepř dle chuti
Postup
1.
Nejprve si minimálně na hodinu namočíme houby do vody, čím déle, tím lépe. Rozehřejeme olej na pánvi, nakrájíme česnek na plátky a zázvor na velmi tenké nudličky. Obojí osmahneme na oleji do zlatova. Přidáme zbylou zeleninu a lososa nakrájené na kousky, houby, osolíme, opepříme a přidáme sojovou a ústřicovou omáčku. Na mírném plameni dusíme do změknutí.
2.
Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Ty pak můžeme osmahnout na olivovém oleji s kapkou sojové omáčky.
3.
Můžeme podávat, dobrou chuť!
Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
3. července 2018 Poklad na Stříbrném jezeře - Lišák Slavko Andres Ve štábu velkých koprodukcí vidělo mnoho asistentů příležitost vytáhnout se a ukázat svoji moc. Tak se během natáčení Pokladu na Stříbrném jezeře choval i Slavko Andres, druhý asistent […] Posted in Speciály
25. května 2018 Memorial Valley Massacre (1989) Návštěvníci campu Memorial Valley nemají ani tušení, že se ocitli v teritoriu pošahaného divocha, který se rozhodně neštítí násilí ani vraždy… Businessman Allen […] Posted in Horory
31. prosince 2019 Nejlepší filmy roku 2019 podle Filmspot.cz Následující filmy považuji za to nejlepší, co se za uplynulý rok 2019 v kinematografii urodilo. V potaz beru všechno, co jsem viděl, a snímky dělím do dvou kategorií - na ty, co byly […] Posted in Filmové recenze
25. října 2017 Jak včelí medvídci malovali chaloupku I nejmenší děti ve věku kolem dvou let jsou vybíravými čtenáři. Potěšit by je mohlo leporelo Ivo a Radka Houfových Jak včelí medvídci malovali chaloupku.
Jde vlastně o jeden z příběhů […] Posted in Recenze knih
6. června 2003 Hollywood Ending Woody Allen jako režisér, scénárista a herec v komedii o tom, jak se v Hollywoodu točí filmy a s čím je člověk nucen se potkýat, pokud je v nouzi. Kdo byl největší režisérskou špičkou […] Posted in Filmové recenze
8. října 2016 Creepozoids (1987) Céčkový scifi horor z dílny Davida DeCoteau, který se svého času snažil přiživit na slávě Vetřelce stejně, jako spousta mu podobných braků. Po jaderné válce zůstala jen […] Posted in Horory
Nejnovější komentáře