Kritiky.cz > Domácí rady > Nudle s lososem

Nudle s lososem

img 1012n
img 1012n
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Vařím hrozně ráda. Ale někdy je to dopoledne tak uspěchané, děti Vám visí na nohou, potřebujete doma dodělat nějakou práci... a pak přijde přímo božská nabídka. Dnes vaří manžel! Nemusíte se o nic starat, dostanete naservírováno až pod nos. Tyhle obědové chvilky jsou nejlepší!

Můj muž rád bere inspi­ra­ci ve viet­nam­ské kuchy­ni, kte­rá je plná zele­ni­ny, ryb a zají­ma­vých vůní. Zkuste si sehnat ústři­co­vou omáč­ku, kte­rá dodá Vašim jídlům nový chu­ťo­vý roz­měr. Můžete jí samo­zřej­mě vyne­chat, pou­žij­te ale růz­né dru­hy koře­ní k dola­dě­ní chu­ti. Výborné je napří­klad Čínské koře­ní od Grešíka nebo jiné smě­si od Sonnetoru. Také zázvor dodá­vá pokr­mu pří­jem­ně štipla­vou chuť, kvů­li kte­ré sto­jí za to tro­chu expe­ri­men­tvat.

Recept je rych­lý a jed­no­du­chý, tře­ba bude inspi­ro­vat i Vaše dra­hé polo­vič­ky k vaře­ní. Je to pří­jem­ný relax!

Pár slov ke zdra­ví...

Zázvor má pozi­tiv­ní účin­ky na náš trá­vi­cí trakt - potla­ču­je pále­ní žáhy a nadýmá­ní, pod­po­ru­je chuť k jídlu. Je výbor­ný k pre­ven­ci pro­ti chřip­ce a nachla­ze­ní, pomá­há pro­ti nevol­nos­ti a migré­ně. V zimě krás­ně pro­hře­je celé tělo a dokon­ce půso­bí i jako afro­di­zi­a­kum. Zázvor je tako­vé pří­rod­ní anti­bi­o­ti­kum, kte­ré sto­jí za to zařa­dit do naší kuchy­ně.

4 por­ce - 15 minut

Ingredience

  • 2 strouž­ky česne­ku
  • 2 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je
  • zázvor veli­kos­ti pal­ce
  • 1 papri­ka
  • ? lil­ku
  • ? bro­ko­li­ce
  • 200 g loso­sa
  • ? pór­ku
  • hrst zele­ných oliv
  • 180 g klíč­ků mun­go
  • hrst hub (hlí­va, shi­ta­ke,..)
  • 250 bez­va­ječ­ných nud­lí
  • 1 lží­ce sojo­vé omáč­ky Shoyu
  • 2 lží­ce ústři­co­vé omáč­ky
  • sůl a pepř dle chu­ti

Postup

1.
Nejprve si mini­mál­ně na hodi­nu namo­čí­me hou­by do vody, čím déle, tím lépe. Rozehřejeme olej na pán­vi, nakrá­jí­me česnek na plát­ky a zázvor na vel­mi ten­ké nud­lič­ky. Obojí osmah­ne­me na ole­ji do zla­to­va. Přidáme zby­lou zele­ni­nu a loso­sa nakrá­je­né na kous­ky, hou­by, oso­lí­me, ope­pří­me a při­dá­me sojo­vou a ústři­co­vou omáč­ku. Na mír­ném pla­me­ni dusí­me do změk­nu­tí.

2.
Uvaříme těs­to­vi­ny dle návo­du na oba­lu. Ty pak může­me osmahnout na oli­vo­vém ole­ji s kap­kou sojo­vé omáč­ky.

3.
Můžeme podá­vat, dobrou chuť!


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,37146 s | počet dotazů: 268 | paměť: 72018 KB. | 01.05.2024 - 07:11:39