Kritiky.cz > Filmy > Filmové recenze > Panenství na obtíž

Panenství na obtíž

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Na Kinomolu nám prá­vě kon­čí sou­těž s fil­mem Panenství na obtíž, tak jsem se vyda­la zjis­tit, o co vlast­ně ve fil­mu jde. Nevím sice, co přes­ně zna­me­ná „Bare Bea“ v Norštině, ale čes­ký pře­klad je výstiž­ný.

Je-li hol­ce 16 a je ješ­tě pan­na, tak je to samo­zřej­mě na obtíž (nevím, nevím, jak je ve Skandinávii sta­no­ve­na zákon­ná hra­ni­ce :-). A to neje­nom jako fakt sám o sobě, ale hlav­ně kvů­li tomu, že se o ní zají­má škol­ní idol. A pro­to­že na popr­vé „to“ pros­tě není hez­ké, je tře­ba „to“ odbýt s něja­kým náhrad­ní­kem, aby s tím pra­vým už bylo vše v poho­dě. Hlavní hrdin­ka Bea (Kaia Foss) má naštěs­tí dob­ré kama­rád­ky, kte­ré za a) „to“ už mají za sebou, za b) mys­lí na její dob­ro a pro­to jí za c) správ­né­ho náhrad­ní­ka najdou.

Zápletka je v prav­dě neče­ka­ná. Z ido­la Daniela (Espen Klouman-Hoiner) se vyklu­be lump, i když ne tak vel­ký, jak by člo­věk v tako­vém pří­pa­dě oče­ká­val. Skoro to až vypa­dá, že mu nešlo jen o to jed­no a že měl Beu oprav­du rád. Z náhrad­ní­ka Anderse (Kim S. Falck-Jorgensen) se nao­pak vyloup­ne doce­la sym­paťák, kte­rý Bee doká­že i přes kama­rád­či­ny dob­ré rady zamo­tat hla­vu. Vybarví se i samot­né kama­rád­ky. Zejména jed­na z nich na Beu poně­kud zapo­me­ne a začne se hlav­ně při­ži­vo­vat na jejím vzta­hu s Danielem, kte­rý jí při­ná­ší kýže­né škol­ní spo­le­čen­ské posta­ve­ní.

Ačkoli je ústřed­ním téma­tem fil­mu sex, ero­tic­ké scé­ny jsou zde slo­vy tři. První dvě jsou, jak už to vzhle­dem k okol­nos­tem bývá, spí­še komic­ké a odpo­ví­da­jí tomu, že akté­ři jsou v dané oblas­ti oprav­du začá­teč­ní­ci. V posled­ní však už vystu­pu­jí ostří­le­ní pro­fí­ci. Ještě než jsem šla do kina, uva­žo­va­la jsem, podob­ně jako i spous­ta dal­ších divá­ků, v čem bude ten­to skan­di­náv­ský film jiný či stej­ný v porov­ná­ní s již dří­ve nato­če­ný­mi fil­my toho­to raže­ní. Budou severští tee­nage­ři tře­ba chlad­něj­ší než jejich ame­rič­tí a němeč­tí kole­go­vé?

Tak chlad­něj­ší roz­hod­ně nejsou, jen jsou opro­ti tako­vým Prci, prci, prcič­ky poně­kud umír­ně­něj­ší ve svých puber­tál­ních pro­je­vech. Scény, kte­ré se zde ode­hrá­va­jí, jsou roz­hod­ně reál­něj­ší a ne tak fan­tasma­go­ric­ké. Film také běží v poklid­něj­ším tem­pu, a to zejmé­na díky pro­stři­hům, ve kte­rým Bea „sní“. Další odliš­nost najde­me v uplat­ně­ní dospě­lá­ků. Ti zde hra­jí pra­ma­lou roli a v milost­ných vzta­zích hlav­ních hrdi­nů vůbec nefi­gu­ru­jí (opro­ti např. pro­slu­lé Stiflerově mámě ve výše jme­no­va­ném fil­mu:-).

PS: A co je ješ­tě zají­ma­vé, všim­ně­te si, jak mají všich­ni kou­zel­ný úsměv...

PS: Dala jsem sem odkaz na čes­ké ofi­ci­ál­ní strán­ky, pokud je ale někdo zběh­lý v Norštině (nebo Švédštině - nejsem si jis­tá, v jakém jazy­ce ten film je, v ČR je dabo­va­ný), tak tady jsou ori­gi­nál­ní strán­ky: Bare Bea

O filmu:

Rok: 2005
Oficiální strán­ka fil­mu: Panenství na obtíž
Režie: Petter Naess
Scénář: Johan Bogaeus
V hlav­ních rolích: Kaia Foss, Maria Brinch, Kim S. Falck-Jorgensen, Kamilla Gronli Hartwig, Espen Klouman-Hoiner, Ida Thurman-Moe
Délka: 83 minut


Podívejte se na hodnocení Panenství na obtíž na Kinoboxu.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,41940 s | počet dotazů: 264 | paměť: 72037 KB. | 03.05.2024 - 19:20:34