Kritiky.cz > Horory > Dead Birds (2004)

Dead Birds (2004)

rp Dead Birds 28200429.jpg
rp Dead Birds 28200429.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Kukuřičná pole nám kro­mě zfa­na­ti­zo­va­ných dětí a stra­šá­ků doká­ží nabíd­nout i pěk­ně rozhně­va­né duše mrtvých…

Skupina kon­fe­de­rač­ních odpad­lí­ků, vra­hů a zlo­dě­jů pro­ve­de krva­vou ban­kov­ní lou­pež. S pyt­li plný­mi zla­tých min­cí se vydá­va­jí na útěk k mexic­kým hra­ni­cím, ale ješ­tě před jejich pře­kro­če­ním se roz­hod­nou udě­lat zastáv­ku ve starém domě obklo­pe­ném kuku­ři­cí. Blížící se bou­ře je jen před­zvěs­tí hrůz­ných udá­los­tí, kte­ré zde na ně čeka­jí. Během noci totiž začne vyplou­vat na povrch hrůzná minu­lost toho­to mís­ta. Děsivé pří­zra­ky se totiž pro­bou­zí k živo­tu…


Český název: Hněv duší
Režie: Alex Turner
Rok výro­by: 2004
Délka: 91 min
Země: USA
Hrají:
Henry Thomas...(William)
Nicki Aycox...(Annabelle)
Michael Shannon...(Clyde)
Isaiah Washington...(Todd)
Patrick Fugit...(Sam)
Muse Watson...(otec)
...a dal­ší


Horory ode­hrá­va­jí­cí se ve wes­ter­no­vém pro­stře­dí mám rád a je vel­ká ško­da, že jich nee­xis­tu­je víc. Tato ducha­ři­na se mi doce­la líbi­la to ne, že ne, ale tro­chu mi vadi­la jis­tá nevy­rov­na­nost celé záplet­ky. Po úvod­ní pasá­ži v ban­ce se totiž dosta­vil dost poma­lý roz­jezd, kte­rý vidi­tel­ně brz­dil dob­ře roz­je­tou atmo­sfé­ru. Snad za to mohl malý roz­po­čet, nebo nezku­še­nost reži­sé­ra, ale naštěs­tí se tu více sla­bin neob­je­vi­lo. Zhruba od polo­vi­nu fil­mu se totiž „fil­mo­vá hrůza“ roz­je­de na plné obrát­ky a Hněv duší při­vo­dí nejed­no­mu psy­chic­ky slab­ší­mu jedin­ci neklid­né spa­ní.
Hodně se mi ovšem líbi­lo, že se s tím tvůr­ci vůbec nemaz­li­li a divá­kům nabíd­li oprav­du sluš­né hody a to nejen ty krva­vé, ale i „leka­cí“. Postupná eli­mi­na­ce ban­dič­ky zlo­dě­jů sice mís­ty vyvo­lá­va­la zlo­my­sl­né úškleb­ky na mé tvá­ři, ale roz­hod­ně nešlo o žád­nou laci­nou podí­va­nou. Tedy co se týká roz­počtu tak ano, ale kva­li­ta byla na veli­ce sluš­né úrov­ni. Digitální škle­by rozhně­va­ných duší sice nepa­t­ři­li k TOP „bubá­kům“, ale svůj účel roz­hod­ně spl­ni­li. Atmosféra násled­ně houst­la kaž­dou dal­ší scé­nou a dojde i k něko­li­ka „nechut­nos­tem“. Zvláště pak co se vzpo­mín­ko­vých scén týče – nebo se to dá ozna­čit za vidi­ny?
Přestože se tu neob­je­vi­lo žád­né vel­ké jmé­no mezi her­ci, tak na obsa­ze­ní urči­tě špí­nu házet nebu­du. Všichni poda­li sluš­né – prů­měr­né výko­ny. Jen mě mrze­lo, že můj oblí­be­nec Michael Shannon (Clyde) tu nedo­stal zas až tolik pro­sto­ru. Nicméně si mys­lím, že si zde vět­ši­na horo­ro­vých fan­dů při­jde na své a já jsem ten­to film urči­tě nevi­děl napo­sle­dy. Jediné co bych snad tvůr­cům vyt­kl o něco víc, byl ten cha­o­tic­ký závěr. Přece jenom bych uví­tal tro­chu odliš­něj­ší konec, ale to je otáz­ka vku­su a hlav­ně již něko­li­krát zmí­ně­ných mož­nos­tí (nejen finanč­ních).

Hodnocení:
60% 

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,69525 s | počet dotazů: 255 | paměť: 72209 KB. | 18.05.2024 - 07:06:52