Kritiky.cz > Domácí rady > Dáme tortillu?

Dáme tortillu?

IMG 3954n
IMG 3954n
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Když neví­te, co k rych­lé­mu obě­du nebo veče­ři, měj­te v záso­bě tor­tilly. Na trhu jsou celo­zrn­né, bezlep­ko­vé, nebo si může­te udě­lat domá­cí. Já vět­ši­nou nestí­hám, tak mám v záso­bě kupo­va­né a když potře­bu­ji, udě­lám si rych­lou směs, kte­rou dám do tor­tilly a už si mlaskám. Můžete ji sba­lit na ces­ty s sebou nebo si ji scho­vat na veče­ři. A oprav­du tam může­te dát vše, co máte doma a máte rádi.

Ingredience

  • 1 cibu­le
  • lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je
  • 1 strou­žek česne­ku
  • 8 vět­ších žam­pi­ó­nů
  • 1/2 ple­chov­ky kuku­ři­ce
  • vět­ší hrst mra­že­né­ho hráš­ku
  • 1 tem­peh (lahůd­ko­vý nebo uze­ný)
  • 1 vět­ší mrkev
  • 1 čer­ve­ná papri­ka
  • 1 ple­chov­ka krá­je­ných raj­čat
  • hrst baby špe­ná­tu
  • soja­né­za nebo bílý jogurt
  • tymi­án, ore­gá­no, sůl, pepř, česnek
  • lží­ce lahůd­ko­vé­ho drož­dí
  • tor­tilly

Postup

Nejprve nakrá­jí­me zele­ni­nu. Cibuli na kos­tič­ky, česnek na plát­ky, žam­pi­o­ny olou­pe­me a nakrá­jí­me je také na plát­ky. Papriku nakrá­jí­me na nud­lič­ky a nako­nec tem­peh, kte­rý nakrá­jí­me na kos­tič­ky.

Na oli­vo­vém ole­ji ores­tu­je­me cibu­li a po chvil­ce při­dá­me i česnek. Přidáme žam­pi­ó­ny, mrkev a papri­ku a poma­lu míchá­me. Když je zele­ni­na měk­ká a při­tom křeh­ká, při­sy­pe­me kuku­ři­ci a hrá­šek. Necháme pro­hřát a při­sy­pe­me tem­peh. Celou směs zali­je­me raj­ča­to­vou smě­sí, pro­mí­chá­me a oko­ře­ní­me bylin­ka­mi, solí a pepřem. Můžeme při­dat tro­chu dat­lo­vé­ho syru­pu, pokud jsou raj­ča­ta do kyse­la.

Do soja­né­zy nebo bílé­ho jogur­tu při­dá­me pod­le chu­ti bylin­ky a lahůd­ko­vé drož­dí.

Vyndáme tor­tillu, pokro­pí­me ji tro­chu vodou a pro­hře­je­me ji na pár vte­řin na pán­vi z obou stran, aby změk­la a byla tvár­ná. Tortillu potře­me ochu­ce­nou soja­né­zou nebo bílým jogur­tem a posy­pe­me hoto­vou smě­sí z pán­ve. Přidáme lis­to­vou zele­ni­nu, co máme po ruce - v mém pří­pa­dě pár líst­ků baby špe­ná­tu. Zabalíme a máme hoto­vo.

Do tor­tilly může­te zaba­lit oprav­du všech­no. Zbyla vám čína s rýží od veče­ře, nebo pár zele­ni­no­vých kar­ba­nát­ků? Karbanátky může­te roz­dro­bit a při­dat k zele­ni­ně do tor­tilly. Čína s rýží je zaba­le­ná v plac­ce také vel­mi dob­rá. Můžete mís­to soja­né­zy při­dat avo­ká­do­vou poma­zán­ku, rost­lin­né poma­zán­ky nebo i hum­mus. Prostě vše, co máte rádi nebo co potře­bu­je­te spo­tře­bo­vat.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...
Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,33611 s | počet dotazů: 260 | paměť: 71993 KB. | 03.05.2024 - 18:14:36