Kritiky.cz > Domácí rady > Rychlá houbová omáčka

Rychlá houbová omáčka

dish food produce vegetable mushroom cuisine 1049177 pxhere.com
dish food produce vegetable mushroom cuisine 1049177 pxhere.com
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Rychlá, jed­no­du­chá hou­bo­vá omáč­ka bez mou­ky, kte­rou může­te udě­lat ze suše­ných hub i z čer­s­tvých.

Pokud chce­te dopl­nit o bíl­ko­vi­ny, abys­te nemě­li rych­le hlad, může­te při­dat ores­to­va­né krůtí kous­ky, uze­ný tem­peh nebo uze­né tofu. Já udě­la­la omáč­ku pou­ze z hub a když zrov­na nepo­u­ži­ji jako pří­lo­hu rýži, mám ráda těs­to­vi­ny z čer­ve­né čoč­ky. Jsou oprav­du vyro­be­né pou­ze z luš­tě­nin a tak vás na dlou­ho zasy­tí.

Ingredience
  • 1 hrnek suše­ných hub/ 2 vel­ké hrs­ti nakrá­je­ných čer­s­tvých hub
  • 1 vět­ší cibu­le
  • kmín
  • oli­vo­vý olej
  • 1 lží­ce rost­lin­né sme­ta­ny (kva­lit­ní krav­ské)
  • ume­o­cet (seže­ne­te ve zdra­vé výži­vě)
  • jableč­ný ocet
  • sójo­vá omáč­ka
  • 1 - 2 lží­ce kuku­řič­né­ho škro­bu
  • voda
Postup

Sušené hou­by namo­čí­me do stu­de­né vody a nechá­me je ale­spoň hodi­nu ule­žet. Pak je sli­je­me a vodu si scho­vá­me. Pokud máme čer­stvé nakrá­je­né hou­by, ten­to krok vyne­chá­me.

Na ole­ji ores­tu­je­me nakrá­je­nou cibul­ku s tro­chou soli a při­dá­me oka­pa­né hou­by. Zasypeme tro­chou kmí­nu a chví­li res­tu­je­me. Podlijeme po pár minu­tách namá­če­cí nebo oby­čej­nou vodou, při­kry­je­me, sní­ží­me pla­men a dusí­me doměk­ka.

Zalijeme tro­chou sme­ta­ny. Kukuřičný škrob roz­mí­chá­me v tro­še stu­de­né vody a zali­je­me jím omáč­ku - ta krás­ně zhoust­ne. Nakonec dochu­tí­me ume­oc­tem, jableč­ným octem a sójo­vou omáč­kou.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
  • Film „Kong: Ostrov lebek“ míří do kin8. března 2017 Film „Kong: Ostrov lebek“ míří do kin V úterý 7.3.2017 proběhla slavnostní premiéra filmu v kině Cinestar Smíchov v Praze a účasti VIP hostů. Nová verze příběhu o mohutné opici ukryté na tajemném ostrově se snaží nabídnout […] Posted in Filmové premiéry
  • Veselé Vánoce a šťastný nový rok 201324. prosince 2012 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2013 Veselé Vánoce a šťastný nový rok Vám přeje za celou redakci šéfredaktor FilmCZ.info Posted in Články
  • PŘEHLED NOMINACÍ - Český lev 201420. února 2015 PŘEHLED NOMINACÍ - Český lev 2014 NEJLEPŠÍ FILM Cesta ven – Miloš Lochman, Jan Macola, Karel Chvojka Díra u Hanušovic – Ondřej Zima Fair play – Kateřina Černá, Pavel Strnad Pojedeme k moři – Miloslav Šmídmajer Tři […] Posted in Články
  • Ghost Shark (2013)26. ledna 2014 Ghost Shark (2013) Žraloci vás už opravdu můžou sežrat úplně kdekoliv a odkudkoliv… Smallport je malé přímořské městečko, které má těsně před volbami. Právě se zde pořádal každoroční lov ryb a […] Posted in Horory
  • Five Across the Eyes (2006)19. prosince 2012 Five Across the Eyes (2006) Pět kamarádek na tuhle noc nikdy nezapomenou, stejně jako vy na tenhle film! Pět mladých studentek se vrací domů z fotbalového zápasu. Po cestě však špatně zabočí a následně uprostřed […] Posted in Horory
  • Skutečný život hospodářských zvířat - o životě hospodářských zvířat bez cenzury29. dubna 2022 Skutečný život hospodářských zvířat - o životě hospodářských zvířat bez cenzury Víte kdo je jehnice, jalovice či kuřice? Chcete se dozvědět, kolik vlny vyprodukuje jedna ovce při jedné stříži? Tak na tyto otázky a ještě mnohem více vám odpoví novinka nakladatelství […] Posted in Recenze knih
  • Vytvořte, zabalte a věnujte jedlý dárek podle Denisy Bartošové27. března 2017 Vytvořte, zabalte a věnujte jedlý dárek podle Denisy Bartošové Denisa Bartošová vydala v uplynulých čtyřech letech už dvě knížky. První z nich nese titul Láska prochází kuchyní a je plná tipů na jedlé dárky, které dokážete vlastníma rukama připravit […] Posted in Recenze knih
  • Velcí vynálezci - velká kniha o velkých lidech19. února 2020 Velcí vynálezci - velká kniha o velkých lidech Velcí vynálezci, velká kniha s velkým námětem. Bez těchto vynálezů, moudrých hlav by byl dnešní svět naprosto chudý. Dokážete si představit běžný život bez elektřiny a elektrických […] Posted in Recenze knih
  • JAROSLAV KMENTA: PADRINO KREJČÍŘ – GANGSTER27. ledna 2016 JAROSLAV KMENTA: PADRINO KREJČÍŘ – GANGSTER Jaroslav Kmenta získal v roce 2010 prestižní cenu Karla Havlíčka Borovského za přínos investigativní žurnalistice. Je autorem celkem jedenácti knih, mezi jinými i publikací Český špion […] Posted in Recenze knih
  • Long Time Dead (2002)19. srpna 2012 Long Time Dead (2002) Za žádnou cenu nesmíte sundat prst z této sklenice, jinak se vyvolaný duch nebude moci vrátit tam odkud přišel! Liam, Rob, Webster, Stella a Joe jsou znudění studenti, kteří spolu […] Posted in Horory
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,55419 s | počet dotazů: 262 | paměť: 71992 KB. | 01.05.2024 - 01:44:05