Kritiky.cz > 2015 > Červen

Teminátor:Genisys – první dojem

Taťka Terminátor jako ochránce mladičké Sarah Connorové se musí otáčet v novém filmu, kde se to hemží roboty v různé fázi vývoje. To starý dobrý Terminátor se drží své osvědčené kombinace... Read more »

Komando na BLU-RAY

Novinky to mají snadné. Na digitálních nosičích vychází půl roku po jejich kinové premiéře. Starší filmy to mají už těžší, je potřeba o nich napsat, protože je třeba jenom většina mladé... Read more »

Ricotta, hrušky a čokoládové pokušení

Představte si chuť pomerančů, hrušek a čokolády. Neskutečně zajímavá kombinace, která vám projasní den! Moji Mírové měli svátek. A protože u nás láska prochází žaludkem, udělala jsem jim rychlo koláč, ve kterém... Read more »

Výsledky soutěže s o knihu Dítě číslo 44

Read more »

Kája Saudek

Kája Saudek, vlastním jménem Karel Saudek (13. května 1935 – 26. června 2015) byl významný český malíř a komiksový kreslíř. Jeho specifické výtvarné dílo doplnilo také několik filmů a populárně naučný televizní seriál... Read more »

Emilia Clarke

Emilia Clarke (* 1. května 1987, Londýn, Anglie, Spojené království) je britská herečka. Její nejznámější rolí je Daenerys Targaryen v seriálu Hra o trůny. Read more »

Arnold Schwarzenegger

Arnold Alois Schwarzenegger (* 30. července 1947, Thal poblíž Štýrského Hradce, Rakousko) je rakousko-americký sportovec, herec a republikánský politik. V letech 2003–2011 zastával úřad guvernéra Kalifornie. Je jedním z nejúspěšnějších kulturistů historie. Vyhrál... Read more »

Daleko od hlučícího davu – BATHSHEBA

Bathsheba Everdenová je výjimečným druhem statkářky ve viktoriánských časech. Poté, co nečekaně zdědí rodinnou farmu, se stane finančně i duchem nezávislou, což z ní paradoxně dělá lákavou partii pro to, čemu... Read more »

Daleko od hlučícího davu – ZPRACOVÁNÍ HARDYHO ROMÁNU

Producenti Andrew Macdonald a Allon Reich ze společnosti DNA Films jsou známí svými odvážnými snímky – počínaje apokalyptickým thrillerem 28 dní poté režiséra Dannyho Boylea a Oscarem oceněným dramatem Poslední skotský... Read more »

Daleko od hlučícího davu

“V oněch dřívějších dnech chovávala pohrdání pro dívky, jež se staly otrokyněmi prvního pohledného mladíka, který se rozhodl je pozdravit… cítila, jak si sama dostačuje.” — Thomas Hardy, Daleko... Read more »

Dáma ve zlatém | Woman in Gold [70%]

Pokud hodláte tenhle týden vyrazit na něco nového do kina, máte ve většině případů jen dvě možnosti. Právě tenhle týden totiž do kin vstupují Mimoni, kteří s největší pravděpodobností seberou... Read more »

Mimoni (The Minions) – Recenze – 60%

Předem jsem se animáku Mimoni trochu bál, a to oprávněně. Ve dvojici filmů Já, padouch totiž dotyční žlutí pomocníčci titulního antihrdiny doposud plnili výhradně funkci takových legračních přicmrdávačů a sloužili k tomu,... Read more »

Soutěž o DVD Příšerky s.r.o.

Vyhlašujeme novou facebookovou soutěž. Tentokrát o DVD. Read more »

Odebrat z přátel (2014)

Neznalí diváci by mohli být spokojeni, sečtělí hororoví fanoušci však dávno ví, že Unfriended je pouze recyklací a nepřináší nic nového. viz. Megan is Missing či the Den, které byly daleko... Read more »

James Horner

James Roy Horner (14. srpna 1953 Los Angeles, Kalifornie – 22. června 2015) byl americký hudební skladatel, autor filmové hudby. Pro jeho díla jsou typické prvky elektronické hudby, chorály a hojně využívá také... Read more »

Hacker na Blu-ray

Před několika dny jsme vydali recenzi filmu Hacker. Něco krátkého napíšeme i o Blu-ray, které teď došlo do prodejen DVD a Blu-ray. Read more »

HOSTEM MFF KARLOVY VARY BUDE HARVEY KEITEL

Hostem 50. ročníku MFF Karlovy Vary  bude herec, držitel Ceny za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii z MFF Karlovy Vary 2004 Harvey Keitel. Read more »

RICHARD GERE ZÍSKÁ CENU ZA MIMOŘÁDNÝ UMĚLECKÝ PŘÍNOS SVĚTOVÉ KINEMATOGRAFII

Významný americký herec Richard Gere, převezme na 50. MFF Karlovy Vary nejvyšší ocenění – Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Read more »

Temné kouty (Dark Places) – Recenze – 60%

Hrdinkou dramatu/thrilleru/detektivky Temné kouty je Libby Day (Charlize Theron), která před třiceti lety zažila masakr své vlastní rodiny, za nějž byl odsouzen k doživotnímu vězení její starší bratr Ben. Dosud... Read more »

Hacker – Thor létá v binárním kódu a průšvihu

Znegujte ve svých představách archetyp hackera na všech frontách krom inteligence a máte ústřední postavu ztvárněnou Chrisem Hemsworthem. Nabouchaný dobrodruh bez pudu sebezáchovy, extrovertního rváče i trestance s charizmatem na rozdávání. Do... Read more »

Velká šestka na Blu-ray

Když byly v loni v kinech animované filmy, tak jsem chtěl jít i na Velkou šestku. Bohužel jsem se to nestihl. A tak jsem si tento velkofilm pustil na své televizi. Očekával jsem... Read more »

Temné kouty | Dark Places [60%]

Gillian Flynn je v poslední době na roztrhání. Poté, co její Zmizelou přepracoval do filmové podoby nedávno David Fincher a byla z toho neskutečně zajímavá podívaná, je tato autorka v trendu. A tak kromě... Read more »

Temné kouty – Herecké obsazení

Read more »

Temné kouty – O filmu / Tvůrci

Read more »

Sejmi prezidenta | Big Game [35%]

Je docela s podivem, že se tento film ocitl v české kinodistribuci, nicméně je tomu tak a v současné době jej nabízejí větší i menší kina pro své diváky. Evropská koprodukce v čele s finským režisérem... Read more »

Renovace nábytku pomocí fládrování

Pomocí fládrování se dá velice snadno zrenovovat starý nábytek, nebo i jiné dřevěné plochy, a bude to vypadat naprosto skvěle. Fládrování je technikou, která se používá při renovaci dřevěného nábytku a dveří. Slouží... Read more »

Divoká dvojka (Hot Pursuit) – Recenze – 10%

Rose (Reese Witherspoon) je upjatá policistka bez smyslu pro humor, zato však s mimořádnou důsledností v dodržování předpisů, což její méně horlivé kolegy značně irituje. Jednoho dne je jí přiřazen úkol... Read more »

Špión (2015)

Objev roku. Nejlepší mix Komedie a Akce za poslední dekádu s velmi solidním hereckým cástingem. Mccarthy nasledovanou příliš nemám, ale zde dokazuje, že je opravdu zábavná a skvělá herečka, Jude Law jako... Read more »

Christopher Lee

Read more »

Jurský svět | Jurassic World [85%]

Původní Jurský park byl ve své době zjevením. Revoluční snímek nejen že ovlivnil generace dospívajících ale také se nadobro zapsal do filmařských dějin hodně tučným písmem hned z několika důvodů.... Read more »

Jurský svět

Moje první dojmy z 4. dílu o dinosaurech na ostrově! Read more »

Výsledky soutěže s filmem Šílený Max: Zběsilá cesta

Read more »

Pierre Brice

Baron Pierre Brice, vlastním jménem Pierre Louis Baron de Bris (6. února 1929 Brest, Francie – 6. června 2015 Paříž, Francie) byl francouzský herec a zpěvák. Pocházel ze staré francouzské šlechtické rodiny.... Read more »

Špión | Spy [30%]

Začíná léto takže je pomalu čas na pohodové letní komedie, kterými se diváci mohou bavit mezi velkými blockbustery, které se nezadržitelně blíží.  Jedním z takových snímků se snaží být i všeobecně... Read more »

Woman in Black 2: Angel of Death, The (2014)

Hledat spásu v domě Eel Marsh House nebyl vůbec dobrý nápad. Zvláště když sebou máte kupu dětí a nevíte nic o jeho děsivé minulosti! Během druhé světové války je Londýn sužován německým... Read more »

Interview na Blu-Ray

   Snad všichni jsme o tomto filmu slyšeli. Dílo, které rozpoutalo diplomatický konflikt mezi USA a Severní Koreou. Roztržka, jež vyvrcholila stažením snímku z kin, neprokázanými hackerskými útoky na studio Sony i celostátním... Read more »

Špión / Spy – 80%

Název filmu zněl zprvu tajuplně, ale už po zhlédnutí filmové upoutávky jsme s holkami na film prostě musely jít. I když se film tváří zdánlivě jako akční bondovka, tohle od něj, ale... Read more »

Insidious 3: Počátek (2015)

Zmizel směšný ďábel z jedničky, zmizla překombinovanost děje z dvojky a máme zde solidní (příběhově nejslabší= Who cares, it´s not a book bitches?) Haunted House, kterému letos bude rivalovat pouze Crimson Peak. Film... Read more »

Druhá míza | Danny Collins [75%]

Al Pacino je legenda, která se nesmazatelně zapsala do historie filmu. Je proto celkem škoda, že se v posledních letech ve filmech moc neobjevuje a když už, tak je to něco... Read more »

Stále spolu (2014)

Rodina Mlčochova není rozhodně běžnou českou rodinkou. Stačí se jen podívat na počet jejích členů… Read more »
Stránka načtena za 2,43027 s | počet dotazů: 180 | paměť: 32800 KB. | 19.10.2024 - 17:30:12