Kritiky.cz > 2024 > Leden > 04

Ferrari: Adam Driver je v roli italského výrobce automobilů v dramatu Michaela Manna strhující

Italský auto­mo­bi­lo­vý výrob­ce Enzo Ferrari pro­chá­zí během jed­no­ho osu­do­vé­ho léta osob­ní­mi i pro­fes­ní­mi zmat­ky ve fil­mu Ferrari, kte­rý ten­to víkend vstu­pu­je do čes­kých kin. Snímek, kte­rý je pod­po­řen prvotříd­ním podá­ním... Read more »

To se mi snad zdá – celebrita snů

Kdysi dáv­no býval herec­kým esem. Dnes je při­nej­lep­ším roz­po­ru­pl­nou figu­rou, kte­rá se občas vyta­sí se zají­ma­vou (a zhus­ta bizar­ní) fil­mo­vou rolí. Řeč je o Nicolasi Cageovi, jenž ten­to­krát osl­ňu­je v ori­gi­nál­ním sním­ku... Read more »

Barbara Rush: Cesta od divadla Pasadena Playhouse k Zlatému glóbu a nezapomenutelným rolím ve filmu

Barbara Rushová hrá­la na jeviš­ti diva­dla Pasadena Playhouse, než pode­psa­la smlou­vu s Paramount Pictures. Na fil­mo­vém plát­ně debu­to­va­la v roce 1951. V roce 1952 hrá­la ve fil­mu „Flaming Feather“ se Sterlingem Haydenem... Read more »

Nadšení a humor: Jak Sterling Holloway našel svůj hlas pro hada Kaa ve filmu Kniha džunglí

Sterling Holloway o tom, jak byl obsa­zen do role Kaa ve fil­mu Kniha džun­glí (1967): „Walt [Disney] za mnou při­šel, a on je tako­vý pun­tič­kář, co se týče hla­sů, a řekl: „Až... Read more »

Nabídka a odmítnutí: Julia Ormond a hledání Sabriny v remaku klasického filmu Billyho Wildera

Winona Ryder dosta­la nabíd­ku na roli Sabriny v rema­ku fil­mu Billyho Wildera z roku 1954. Roli odmít­la, pro­to­že se domní­va­la, že nedo­ká­že nahra­dit Audrey Hepburnovou. Do hlav­ní žen­ské role Sabriny Fairchildové... Read more »

Výbušný talent a dramatický vzestup: Dyan Cannon - Od romancí s Carym Grantem po filmové úspěchy a ocenění

Samile Diane Friesenová dosta­la své umě­lec­ké jmé­no od pro­du­cen­ta Jerryho Walda, kte­rý říkal, že v ní stá­le vidí něco výbuš­né­ho. Proto ji nyní zná­me jako Dyan Cannon. Cannonová debu­to­va­la na... Read more »

Šílený Max: Zběsilá cesta - Návrat kultovního hrdiny přináší nevídanou akční jízdu a výpravný vizuální zážitek

Apokalypsa svět změ­ni­la k nepo­zná­ní. Mnoho lidí se sna­ží jen pře­žít, jiní se již defi­ni­tiv­ně zbláz­ni­li. Lidstvo se zkrát­ka muse­lo adap­to­vat na nové pod­mín­ky. Jedním z těch, komu se daří pře­ží­vat... Read more »

To se mi snad zdá

Nicolas Cage po delší době ve filmu, které není zábavné a střelené béčko, ale hraje ve vážném Drama od studia A24, to asi čekal málokdo. Dream Scenario má velmi... Read more »
Stránka načtena za 2,90259 s | počet dotazů: 181 | paměť: 40287 KB. | 08.09.2024 - 04:43:17