Oblíbili jste si low carb neboli nízkosacharidovou stravu, ale přesto milujete pečivo a těžko se vám ho vzdává? S touto kuchařkou se např. chleba s máslem vzdát vůbec nemusíte, navíc recepty jsou velmi chutné. Všechny recepty mohou vyzkoušet také lidé, kteří se chtějí či musí stravovat bez lepku. Ani sóju či proteinový prášek v receptech nenajdete. V knize najdete inspiraci na klasické pečivo, tak i na trošku něco speciálního.
Hned z úvodu se čtenář dozví základní informace o lowcarb pečení, že základem bude mandlová, lněná a kokosová mouka a další. Jelikož nízkosacharidové pečivo neobsahuje žádný lepek, je třeba myslet i na zahušťovadla, která jsou zde popsána. Pečivo je třeba také nakypřit, ale k tomu poslouží vcelku běžné prostředky, které už většinou znáte. Autorka navíc dává i rady, jak se vyhnout nejčastějším chybám, kterých byste se při pečení mohli dopustit, např. že důležitá je doba pečení i teplota při pečení. Následují ještě tipy a triky, které se při pečení budou hodit. Najdete zde i tipy, jak na kynuté nízkosacharidové těsto i jak uplést např. cop .
Následuje část se samotnými recepty, kdy zde najdete nejen recepty na klasické pečivo, jako je lněný chléb, mrkvový chléb či rustikální bagety. V další části jsou recepty na speciální chleby, jako je např. olivový či chilli chléb. V knize rozhodně nechybí ani recepty na sladké pečivo např. skořicové rolky, jablečné houstičky. Pořádáte párty a chcete připravit nějaké pečivo bez lepku a nízkosacharidové? I na tyto příležitosti kuchařka myslí a uvádí recepty na tyčinky, pizza houstičky apod. Nechybí ani závěrečná část věnující se chlebovým pokrmům jako např. třešňová žemlovka či houskové knedlíky.
Kniha je doplněna obrázky hotových jídel. Většina receptů se neobejde bez plnotučného tvarohu či jiného mléčného výrobku, což může být trochu překážka pro lidi s laktózovou intolerancí či ty, kteří mléčné konzumovat nechtějí.
Nicméně i tak si myslím, že jde o velmi zdařilou kuchařku, která vás nenechá ve štychu a pomůže vám, aby se vám vše povedlo a vy jste si tak mohli pochutnat i na pečivu, přestože jíte bezlepkově či nízkosacharidově.
15. května 2024 Recept na oslavu-důvod k pečení se vždycky najde Hledáte inspirace pro vaše vaření a pečení? Chystáte oslavu, chcete oslnit vaše blízké i známé? Novinka s názvem Recept na oslavu vám bude rozhodně nápomocna. Každý recept je detailně […] Posted in Recenze knih
5. července 2017 Bezlepková cukrárna - kniha Lidé, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, to mají docela těžké, protože si nemůžou vzít to, co v uvozovkách normální člověk. Právě pro ně, ale nejenom, vznikla speciální kuchařka, […] Posted in Recenze knih
23. dubna 2017 Jiří Babica na cestách - kniha - recenze Jiří Babica na cestách je kuchařka rozdělená podle světadílů a následně i některých zemí. Evropa je dost rozlehlá, tedy co se týká receptů v této knize. Nejvíce předpisů najdete z Německa […] Posted in Recenze knih
23. dubna 2017 Babicovy fotbalové dobroty - kniha - recenze Jiří Babica nikdy nezahálel a souběžně se svými televizními pořady vyráběl i kuchařky. Další v pořadí Babicovy fotbalové dobroty spadají mezi trochu odlišné, než na co jsou fanoušci […] Posted in Recenze knih
3. dubna 2024 Gueules Noires Počátek New French Wave extremity roku 2024 je zde!Šikovný Mathieu Turi po parádním Meandre se stává zárukou Francie a jeho novinka je rozhodně vděčná creature feature žánrovka, vlastně […] Posted in Krátké recenze
27. dubna 2022 Euforie Recenze na americký seriál Euforie: Historky z podsvětí Zoomerů – 1. série: 65 % Velice nadhodnocená podívaná. Scénáristé se očividně řídili motem "nějak tu show splácej, hlavně ať jsou […] Posted in Krátké recenze
22. května 2024 La chimera aneb magičtí lovci pokladů Po uvedení na festivalech v Cannes a ve Varech přišel do běžné české distribuce italský film Chiméra (La chimera, 2023). Jedná se o dílo italské režisérky Alice Rohrwacher, která není v […] Posted in Filmové recenze
27. září 2023 Mach a Šebestová na prázdninách Přátelské duo spolužáků 3.B, které napsal Miloš Macourek a namaloval Adolf Born, není potřeba dlouze představovat, protože na jejich příhodách vyrostlo již několik generací dětí, které […] Posted in Recenze knih
15. prosince 2022 Bones and All Luca Guadagnino natočil Kanibalskou road trip romanci americkým zapadákovem a má to své čáro. Jde sice vidět, že Režisér je milovník dramat, ale nejspíš se mu zalíbil i horor a rád […] Posted in Krátké recenze
Nejnovější komentáře