Máte rádi seriál Slunečná? Chcete si doma připravit dobroty, které umí jen hospodyně Běta, která má nejen nadpřirozené schopnosti, ale také výborně vaří? Tak právě vám je určena novinka s názvem Slunečná kuchařka. Najdete v ní celkem 70 receptů tradičních pokrmů, které rozhodně patří na statek Popelkových. Sjíždí se zde mnoho lidí, kteří tuto kuchyni milují. Tak už vás nebudu zdržovat, přeji dobrou chuť.
Hned na začátku kuchařky se dozvíte, jak to chodí na statku rodiny Popelkových, jaké dobroty Běta připravuje, pouze z kvalitních surovin, v biokvalitě od místní farmářky Jany Kratinové. Jelikož na statku mají výrobnu toho nejlepší kozího sýra široko daleko, rozhodně si pochutnáte i na těchto dobrotách. Najdete zde také bohatou fotogalerii z natáčení seriálu Slunečná. Na konci kuchařky je uveden abecední rejstřík receptů.
Jaké recepty můžete v této báječné kuchařce najít? Tak především recepty na polévky jako je houbová, fazolová, květáková či tradiční zelňačka, dále na hlavní chody jako je hovězí guláš, svíčková, koprová omáčka, řízek nebo znojemská pečeně. Co takhle dát si rizoto, tvarohové knedlíky, živánskou pečeni nebo ruské vejce? A jaké dezerty si můžete dát? Takové lívanečky s jablky, švestková bublanina, ořechový závin, punčový dort či citrónová babeta, ty také nejsou k zahození. Víte, co dobrého Běta připravuje na vánoční svátky? Takovou klasickou rybí polévku, vánoční úly, linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, medovníčky, vánočního kubu, kapr se salátem, to prostě na tradičním stole statku Popelkových nesmí chybět. A komu, aby to ještě nestačilo, tak jsou pro vás připraveny recepty z kozího sýra, především výborné rizoto, křehký koláč s červenou řepou, jablkový salát, roláda s kozím sýrem či terinka s červenou řepou.
Každý recept má uvedeny přesné ingredience, počet kusů, které z daného receptu vzniknou a postup přípravy s nádhernými fotografiemi hotového pokrmu.
Slunečná kuchařka mě opravdu nadchla a hned jsem si oblíbila několik receptů, které rozhodně vyzkouším. Při sledování seriálu Slunečná miluji ty scény, které se odehrávají v kuchyni, jak Běta něco vaří nebo servíruje ostatním a musím říci, že se mně vždy sbíhají sliny a mám moc velkou chuť si daný pokrm jít uvařit. Kuchařka je přehledná, srozumitelně psaná, suroviny jsou dostupné. U některých kuchařek se mně stává, že suroviny nejsou zrovna dostupné, případně i drahé, což se vám v této báječné kuchařce rozhodně nestane. Jelikož ráda peču a vařím, tato kuchařka byla jasnou volbou a rozhodně bude patřit mezi skvosty kuchařek v mé knihovničce. A že jich tam je opravdu hodně.
V této kuchařce se mně líbí zajímavé fotografie a texty z natáčení seriálu Slunečná, které vás ještě více vtáhnou do vašeho oblíbeného seriálu.
Doporučím ji všem milovníkům seriálu Slunečná, také všem výborných kuchařům a kuchařkám a nejen jim. Prostě všem, kdo miluje kvalitní suroviny, dobré jídlo a pití.
Ukázka z knihy:
Bublanina - 12 porcí
Příprava: nad 30 minut
Ingredience:
80 g rozehřátého másla
zhruba 400 g třešní
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
150 g moučkového cukru
200 ml kefíru
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
Postup:
Máslo v míse rozšlehejte s vanilkovým a moučkovým cukrem, vejci a kefírem. Oba druhy mouky prosejte s práškem do pečiva a zapracujte do máslové směsi.
Troubu předehřejte na 175 C. Pekáč (35x25 cm) vyložte papírem na pečení. Vlijte do něj těsto a poklaďte třešněmi, které můžete předem obalit v troše mouky, aby neklesly ke dnu.
Bublaninu vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut, až zezlátne a vyběhne. Po upečení ji nechte trochu vychladnout, pak ji rozkrájejte na kostky a poprašte moučkovým cukrem.
- Fotografie Alena Hrbková, Marek Kučera
- Obálku navrhla Veronika Lahodná
- Redigovala Květuše Hrachová
- Žánr: kuchařka
- Vydáno: 2021, ve spolupráci s FTV Prima, spol. s.r.o. a agenturou Solootions vydala Euromedia Group, a.s, v edici Esence, Praha
- Počet stran: 168
- Vazba knihy: brožovaná, paperback
- ISBN: 978-80-242-7456-0
- Náhledové foto: Photo © Archiv TV Prima
- Foto knihy: Euromedia Group, a.s
Nejnovější komentáře