Kritiky.cz > Seriály > Reality show > Vašek Oboda: Příběh Volnomyšlenkářského Patriota z Frýdku-Místku

Vašek Oboda: Příběh Volnomyšlenkářského Patriota z Frýdku-Místku

Photo © Archiv TV Nova
Photo © Archiv TV Nova
Načítám počet zobrazení...
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Vašek Oboda je jedi­neč­ný muž s hlu­bo­ký­mi koře­ny v rodin­ném dědic­tví a lás­kou k pří­ro­dě a svo­bo­dě. Pochází z Frýdku-Místku, kde vyrůs­tal obklo­pen míst­ní­mi tra­di­ce­mi a hod­no­ta­mi, kte­ré ho for­mo­va­ly. Celá jeho rodi­na je sil­ně pro­po­je­ná s regi­o­nem, což Vašek popi­su­je jako vlas­te­nec­tví k jeho rod­né­mu kra­ji.

Jeho život­ní filo­zo­fie se točí kolem svo­bod­né­ho pří­stu­pu k živo­tu a kre­a­tiv­ní­mu pře­mýš­le­ní. „Myslím si, že jsem hod­ně vol­no­myš­len­kář­ský,“ říká Vašek, kte­rý si vybral mís­to, kde může být sám sebou a dělat si věci pod­le vlast­ních pra­vi­del. „Můžu být ven­ku, v pří­ro­dě, u ote­vře­né­ho ohně – to je moje pro­stře­dí,“ dodá­vá.

Vášeň pro přírodu a jednoduchost

Vaškovo „srd­co­vé mís­to“ jsou Malenovice, kde jeho lás­ka k pří­pra­vě jíd­la v pří­ro­dě popr­vé oži­la. Jeho záli­ba ve vaře­ní se vyvi­nu­la při­ro­ze­ně – zača­lo to, když popr­vé při­pra­vil jíd­lo pro své zná­mé, kte­ré jim vel­mi chut­na­lo. „Ten dob­rý pocit, kte­rý tě zali­je, když udě­láš něco, co lidem chut­ná, je neza­po­me­nu­tel­ný,“ vzpo­mí­ná.

Vaškova kuchy­ně není o jem­nos­ti a pre­ciz­nos­ti, ale o suro­vé, pří­rod­ní síle. Miluje ote­vře­ný oheň a způ­sob, jakým musí člo­věk zvlá­dat pří­pra­vu jíd­la v pří­ro­dě, bez mož­nos­ti kon­t­ro­lo­vat inten­zi­tu pla­me­ne. „Není to jako u spo­rá­ku, kde můžeš při­dat nebo ubrat. Musíš se s tím nau­čit pra­co­vat,“ vysvět­lu­je.

Spojení s rodinnou historií

Vaškova rodi­na má židov­ské koře­ny, což ovliv­ni­lo i jeho identi­tu. Jeho babič­ka byla Židovka a táta tuto linii také nese. „Máme to tak tro­šič­ku v rodi­ně,“ říká Vašek, zmi­ňu­jí­cí rodin­né tra­di­ce, kte­ré ho for­mo­va­ly.

Zároveň si cení své rodin­né linie vol­no­myš­len­ká­řů, anar­chis­tů a pan­ká­čů. „Jsme tako­ví kov­bo­jo­vé a indi­á­ni záro­veň,“ popi­su­je své před­ky s úsmě­vem a hrdos­tí. Tento duch svo­bo­dy a nezá­vis­los­ti se pro­mí­tá i do jeho osob­nos­ti a život­ní­ho sty­lu.

Síla fyzické i psychické kondice

Kromě vaře­ní je pro Vaška důle­ži­té i fyzic­ké zdra­ví. Nedávno začal více cvi­čit, což vní­má jako sou­část své­ho zdra­věj­ší­ho život­ní­ho sty­lu. „Jako kuchař je to fyzic­ky i psy­chic­ky nároč­né, tak­že je dob­ré být v kon­di­ci,“ říká s vědo­mím, že kuchař­ská pro­fe­se vyža­du­je vytr­va­lost a sílu.

Vašek Oboda je muž mno­ha váš­ní – od vol­no­myš­len­kář­ské­ho pří­stu­pu k živo­tu až po hlu­bo­ké rodin­né koře­ny a lás­ku k pří­ro­dě a suro­vé­mu sty­lu vaře­ní. Jeho pří­běh je pří­kla­dem, jak spo­jit tra­di­ci s moder­ním způ­so­bem živo­ta, a při­tom zůstat věr­ný svým vlast­ním pra­vi­dlům.


Zdroj a foto: TV Nova s.r.o.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Loudavé vaření 3
16. ledna 2025Loudavé vaření 3Také máte doma pomalý hrnec, ve kterém vznikají šetrně připravovaná a tedy zdravější jídla, ale chybí vám inspirace, co vařit? Nebo jste si koupili nedávno pomalý hrnec, protože si ho spousta lidí chválí, a teď nevíte,…Vydáno v rubrice: Recenze
Vašek Kršňák: Cesta od Teplic po Prahu, od kuchyně po psychologii
10. září 2024Vašek Kršňák: Cesta od Teplic po Prahu, od kuchyně po psychologiiVašek Kršňák, rodák z Teplic, je český kuchař, který svou lásku k vaření objevil díky svému otci. Po těžkém dětství a ztrátě otce se rozhodl pro kariéru kuchaře, která ho zavedla až do Prahy. Kromě kuchařského…Vydáno v rubrice: Reality show
DoJÍT k sobě
25. dubna 2023DoJÍT k soběDoJÍT k sobě je další motivující kniha od Jarmily Mandžukové, která jak už název vypovídá, se tentokrát zaměřuje na pěší chůzi a její přínos pro zdraví a spokojený život. Sama autorka o sobě prozrazuje, že je…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Fermentace. Kvašené potraviny pro zdravý život. Průvodce prastarým světem kultivování potravin
9. března 2022Fermentace. Kvašené potraviny pro zdravý život. Průvodce prastarým světem kultivování potravinKniha "FERMENTACE. Kvašené potraviny pro zdravý život. Průvodce prastarým světem kultivování potravin" od autorky Holly Davisové a s předmluvou od Sandory Ellix Katzové vás dokonale zasvětí do této kulinářské tradice staré již tisíce let. Publikaci vydalo…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Jóga po celý rok
24. listopadu 2019Jóga po celý rokLeckdo cvičí jógu a mnoho lidí si bez ní už nedokáže přestavit život. Má nejen příznivý účinek na tělo, ale hlavně i na duši, přináší zklidnění, které je v naší hektické společnosti tak potřebné. Autorka ukazuje jógu…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Bylinky jako první volba na běžné zdravotní neduhy
16. června 2019Bylinky jako první volba na běžné zdravotní neduhyDnešní svět na nás nakládá vysoké nároky. Musíme být výkonní, neúnavní, rychlí a zvládnout tolik věcí, jak v práci, tak v běžném životě, že občas už toho máme dost a chytneme nějaký bacil a onemocníme. Snad každý sáhne…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Hravé fit recepty, sladké dobroty - Barbora Svobodová
11. května 2019Hravé fit recepty, sladké dobroty - Barbora SvobodováKuchařka se sladkými recepty, je pro všechny vyznávající zdravé stravování, ale i pro ty, který chtějí zhubnout a neví, jak si pochutnat na sladkém dezertu, s minimem kalorií a větší výživovou hodnotou. Kalorie sic u receptů…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Hrajte si a vytvořte si vlastní kosmetiku
18. prosince 2018Hrajte si a vytvořte si vlastní kosmetikuPřírodní kosmetika – kdo by o ní již neslyšel, zvlášť když v poslední době se o ní mluví čím dál častěji? Chcete dát sbohem chemii a vyrobit si vlastní, čistě přírodní kosmetiku a drogerii, u které budete…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Poznejte, jak probíhá spánek a spěte lépe
11. září 2018Poznejte, jak probíhá spánek a spěte lépeV nové knize Spánek: Proč je dobré spát a co dělat, když to nejde, vás autor seznámí s různými informace o spánku. Ano, bude to hlavně teorie, ale je důležité pochopit, jak spánek funguje a mnohdy poté…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Velmi osobní kniha o zdraví aneb kniha, která vám pomůže konečně změnit svůj život směrem ke zdraví a pohodě
8. července 2018Velmi osobní kniha o zdraví aneb kniha, která vám pomůže konečně změnit svůj život směrem ke zdraví a pohoděNová kniha potěší všechny zájemce o zdravé stravování, ale i o celkově zdravý život v harmonii. Autorem je Margit Slimáková, známá dietoložka, propagátorka zdravé stravy, publicistka i bloggerka. Kniha se zabývá základními tématy každodenního života – jídlem,…Vydáno v rubrice: Recenze knih
ROZHOVOR: Radmila Zrůstková: Nejen o vodě, do které můžete vložit cokoliv...
25. ledna 2018ROZHOVOR: Radmila Zrůstková: Nejen o vodě, do které můžete vložit cokoliv...Radmila Zrůstková inspiruje vitariány, vegany a každého, kdo chce odlehčit jídelníček svými knihami, ale i svými kurzy. Samotné ji živá strava změnila život a zachránila zdraví. Nyní příjemně překvapila knihou, ve které kombinuje pouhé dvě základní…Vydáno v rubrice: Rozhovory
DENÍK VĚČNÉ DIETÁŘKY od Patricie Janečkové
17. listopadu 2017DENÍK VĚČNÉ DIETÁŘKY od Patricie JanečkovéKaždý z nás se alespoň jednou v životě přistihne před zrcadlem, jak si kontroluje svoje faldíky na břiše nebo velikost svého pozadí. Kolikrát jste si už řekli, že takhle TO fakt už dál nejde a „musím zhubnout“? Podobnou…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Ano, šéfe! je zpět: Zdeněk Pohlreich znovu zachraňuje české restaurace
25. srpna 2025Ano, šéfe! je zpět: Zdeněk Pohlreich znovu zachraňuje české restauracePrvní díl ukázal i tvrdou realitu. Po více než patnácti letech od prvního odvysílání se na obrazovky vrací kultovní reality show Ano, šéfe!. Zdeněk Pohlreich i po letech dokazuje, že jeho ostrý jazyk a nekompromisní pohled…Vydáno v rubrice: Reality show
Sierra se v Hell’s Kitchen neztratí. Těžší pro ni bylo naučit se česky
17. prosince 2024Sierra se v Hell’s Kitchen neztratí. Těžší pro ni bylo naučit se českySierra, talentovaná kuchařka původem z Ameriky, je čerstvou vítězkou soutěže Hell’s Kitchen Česko. Ve finále dokázala porazit slovenskou soupeřku Emu Kremskou a potvrdit tak svůj kulinářský talent. Příběh její životní cesty je stejně inspirativní jako její…Vydáno v rubrice: Reality show
Ema Kremská: Milovnice zvířat, přírody a zastánkyně žen v kuchyni
17. prosince 2024Ema Kremská: Milovnice zvířat, přírody a zastánkyně žen v kuchyniEma Kremská, 26letá mladá žena původem z Bratislavy, která v současnosti žije v Praze, si život nedokáže představit bez zvířat, přírody a své velké vášně pro kuchařinu. "Já bych se označila celkově za milovníka zvířat. Mám…Vydáno v rubrice: Reality show
Příběh Pavla Švestky: Cesta od zahrady k michelinským kuchyním
4. prosince 2024Příběh Pavla Švestky: Cesta od zahrady k michelinským kuchynímPavel Švestka, rodák z Ústí nad Orlicí, je kuchař, jehož láska k vaření začala v dětství. Vyrůstal obklopen atmosférou rodinné hospody, kde jeho otec trávil celý život, a i když rodiče zpočátku nechtěli, aby se vydal…Vydáno v rubrice: Reality show
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 2,74387 s | počet dotazů: 270 | paměť: 38315 KB. | 26.08.2025 - 05:08:31